Життя двох діточок на Львівщині обірвали петарди

28 апреля 2011 г. в 11:06

Про це повідомила прес-служба ГУ МНС України у Львівській області.


26 квітня назавжди закарбується в пам’яті матерів села Мерещів Перемишлянського району Львівської області, які у цей скорботний для усього світу день втратили діточок. Та не від «мирного атому», а від власної неуважності.

Батьки, заклопотані Великодніми святкуваннями, залишили догляд хлопчаків на літнього дідуся. Перебуваючи у святковому настрої та за відсутності надокучливої пильності дорослих, дітвора – а саме трійко двоюрідних братів, 4-ох, 6-ти і 10-ти років – була у пошуках більш дорослих розваг. Довго не барились, вирішивши, що сірники і петарди – саме те, що зробить свято незабутнім. Дійсно, так і сталось.

Забігши у дерев’яний піднавіс, повен сіна, дощок і дров, подалі від батьківських очей, хлопчаки почали забавлятись. Спочатку взялись за сірники. Та споглядати повільне горіння виявилось не надто привабливим. Куди цікавіше – педарди. Тільки запаливши їх, зачаровані грою кольорових язиків полум’я, хлопці не помітили, як ці іграшкові вогники заполонили простір навколо. Першим відчув небезпеку найстарший брат. Не на жарт перелякавшись, він чимдуж помчав до батьків, аби розказати дорослим про лихо, в якому опинились менші брати.

Прибігши до місця події, де вправно господарював вогонь, рідні не помітили дітей і хибно припустили, що перелякана дітвора помчала у ліс, розташований поруч. Туди й відправились на пошуки – у той час, як маленькі пізнавайки сам на сам залишались у вогняному полоні. На жаль, так влаштована дитяча психіка, що у передчутті небезпеки вони не втікають, а намагаються заховатись.

 

Так і ці братики, бажаючи сховатися від вогню та можливого покарання, заховались між дошками у палаючому сараї, потрапивши таким чином у пастку. Поки дорослі блукали лісом, вогонь набрав шаленого темпу і в одну мить трагічно обірвав життя малечі.

Так, не приділивши належної уваги дітям, не доводячи їм правил безпечної поведінки під час відпочинку, а тим більше правил користування піротехнічними виробами, ми підштовхуємо наших чад на смертельні розваги.

З огляду на цей трагічний випадок, Головне управління МНС України у Львівській області, вкотре звертається до батьків:

Нагадаємо, як повідомлялось, 26 квітня, о 13.32 у с. Мерещів Перемишлянського району Львівської області на території приватного подвір’я, у господарчій будівлі, через дитячі пустощі з вогнем виникла пожежа, внаслідок якої загинули дві дитини (2006 р.н.).

 

Джерело: zik.com.ua

 

Життя двох діточок на Львівщині обірвали петарди

EXMO affiliate program