Життя свого чоловіка дружина оцінила у вартість заміського будинку

18 мая 2011 г. в 11:06

До чергової частини Черкаського райвідділу міліції надійшло тривожне повідомлення.

 

Чоловік повідав правоохоронцям, що його 38-річний брат, житель села Дубіївка Черкаського району зник, попередньо приславши смс-повідомлення, в якому говорилось, що у родича виникли проблеми, у нього все в порядку, шукати його не потрібно.


Пройшов місяць, від брата ніякої звістки не надходило, тому громадянин й звернувся до працівників міліції, аби ті розібрались із ситуацією і відшукали родича. Слідчо-оперативна група не гаючи ані хвилини, одразу ж виїхала по місцю проживання зниклого.


Як розповів начальник Черкаського РВ УМВС України в Черкаській області Олександр Ідес: «Увагу працівників міліції привернув напис на воротах приватного будинку – «продається». В середині помешкання був зроблений нашвидкуруч ремонт: стіни побілені, підлога пофарбована в червоний колір. При ретельному огляді підлоги, експерти виявили на зрізі дощок плями крові. Стало зрозуміло, що тут трапилась страшна трагедія».


Під підозру працівників міліції одразу ж потрапила дружина зниклого, жителька міста Черкаси. При детальному спілкуванні з підозрюваною почав розплутуватись страшний клубок подій. 50-річна жінка давно мріяла продати заміський будинок чоловіка і заробити на цьому добру копійчину. Але законний чоловік не хотів лишатись свого помешкання, тому дружина відважилась на відчайдушний крок.


Жаліючись на своє не дуже-то й легке життя старому знайомому, жінка обмовилась про те, що бажає смерті чоловіка. Товариш пообіцяв допомогти і через деякий час познайомив її з «виконавцем делікатної справи», як виявилось згодом, у чоловіка вже були проблеми із законом, він з 2009 року знаходиться у розшуку в Одеської області за ст.263 КК України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
Дружина пообіцяла виконавцю за смерть чоловіка 3 тисячі доларів США, а посереднику 2 тисячі доларів США, кошти мала надати після продажу приватного будинку в селі Дубіївка Черкаського району, власником якого і являвся її законний чоловік. Обговоривши всі аспекти справи, замовниця разом з кіллером попрямували до будинку, де проживала жертва. Нового знайомого жінка представила, як робітника, що буде робити косметичний ремонт в оселі.
Між чоловіком та дружиною виникла сварка, вбивця не довго думаючи напав на власника будинку і почав його бити, згодом душогуб порішив безневинного ножем. Близько тижня труп перебував у будинку, поки змовники вирішували як його позбутись. Згодом у зловмисників визрів план: вбивця розчленував тіло у автомобільному гаражі, а труп по частинам закопав і зацементував у льоху, на глибині 2,25 м, будинок же ж хотіли швидко продати. Аби не викликати лишніх підозр, вбивця відправив брату загиблого і дружині (щоб забезпечити алібі) смс з мобільного телефону жертви, в якому повідомлялось, що у чоловіка виникли проблеми і йому треба терміново зникнути. Згодом свій і померлого телефони знищив, сам же ж хотів прямувати до Росії із підробленим паспортом. Та планам злочинців завадили оперативники карного розшуку.


На даний час всіх трьох: замовницю, безпосереднього виконавця вбивства, а також посередника заарештовано. Слідчим відділом Черкаського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне замовне вбивство , карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна. Розслідування цієї резонансної справи перебуває на контролі прокуратури області.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Життя свого чоловіка дружина оцінила у вартість заміського будинку

EXMO affiliate program