«Голодних бунтів» у «ДНР» найближчим часом не буде — у Горлівці розповіли чому

26 марта 2015 г. в 14:12

Ті, хто може, їздять за харчами через блокпости в магазини на територію, контрольовану Україною, хто не може це робити фізично, так звані «залишенці», тихо помирає з голоду, якщо не дочекається допомоги.

 

Однак голодних бунтів у місті найближчим часом не буде. Про це пишуть з окупованої території українці-патріоти у спільноті «Нова Горлівка» в Фейсбук .

«Опитавши знайомих підприємців, ми були шоковані обставиною справ постачання продовольства в окуповану Горлівку. Так, війна. Так, велика політика. Але знищувати людей голодом… Це стосується обох сторін конфлікту. Одна сторона забороняє ввозити, друга вимагає за ввезення від 3 до 10 гривень за кілограм вантажу… Ось і остаточне формування ціни, яке лягає на плечі «споживачів», — зазначають українці Горлівки.

«Якщо одна сторона думає, що виникне «критична точка» і люди почнуть бунтувати, це велика помилка, другій стороні глибоко наср*ти, і якщо виникне питання про застосування зброї для придушення, повірте це буде… Люди це розуміють, тому вибирають більш прийнятний і безпечний для себе варіант, їздять за провіантом в сусідні Українські міста», — пишуть патріоти.

При цьому українці в окупованому «ДНР» місті зазначають, що найгірше так званим «залишенцям» — людям, які фізично не можуть поїхати кудись за їжею — інвалідам, старим і немічним, хворим. Для допомоги таким людям патріоти у Горлівці створили підпільний фонд «Нова Надія».

 

По материалам: 7days

EXMO affiliate program