«Готові передати», — Путін зробив Україні пропозицію щодо Криму (Відео)

12 января 2018 г. в 15:01

Путін дуже крупноРосія готова передати Україні військову техніку, яка залишилась в Криму після окупації українського півострова. Про це заявив президент РФ в ході зустрічі з російськими ЗМІ 11 січня.

Володимир Путін нагадав, що одразу після окупації українського Криму РФ у квітні 2014 року почала передавати українську військову техніку, однак процес зупинився через збройний конфлікт на Донбасі.

Зараз Путін заявив, що українській віськові можуть самі приїхати по свої кораблі і літаки і забрати їх з анесованого півострова.

При цьому Путін зазначив, що українська військова техніка, яка залишилась в Криму після окупації півострова, в жалюгідному стані, оскільки її ніхто не обслуговував.

Нагадаємо, до середини квітня 2014 року Росія передала з Криму 389 одиниць української бронетехніки, а також 8 вертольотів і 3 бойові кораблі. В окупованому Криму залишилися 17 кораблів, катерів і суден, в тому числі 11 бойових кораблів (великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», корабель управління «Славутич», протичовнові корвети «Тернопіль» та «Луцьк», морські тральщики «Черкаси» та «Чернігів», великий підводний човен «Запоріжжя», рятувальний буксир «Кременець» та інші).

7days-ua.com

EXMO affiliate program