Гра м'язами" спецслужб РФ: що відбувається в окупованому Луганську (Відео)

23 ноября 2017 г. в 15:35

Розбірки між ватажками псевдореспубліки "ЛНР" Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом тривають. Уже другу добу центр окупованого Луганська перекривають озброєні військові в камуфляжі без розпізнавальних знаків

Надвечір вівторка, 21 листопада, з Донецького напрямку колона військової техніки ввійшла в місто, а вже вранці озброєні люди без розпізнавальних знаків штурмом взяли так звану "генеральну прокуратуру" терористичного угруповання "ЛНР" та заарештували її чільника. Що саме та чому відбувається в окупованому Луганську – дізнавалися кореспонденти "5 каналу" .

Усе почалося у вівторок по обіді. Озброєні люди в камуфляжі без розпізнавальних знаків із бронетехнікою почали блокувати центр окупованого Луганська. У банках перестали видавати готівку. Луганчани кинулися в магазини закуповувати продукти. Телебачення та радіо перестали працювати, зник мобільний зв'язок.

А вже ввечері місцеві мешканці почали панікувати, бо і вони, і спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як довжелезна колона військової техніки з Донецького напрямку заходить у місто.

Так розпочалося озброєне протистояння між ватажком псевдореспубліки "ЛНР" Ігорем Плотницьким та так званим "міністром внутрішніх справ" Ігорем Корнетом. Конфлікт між терористами тривав давно, а сягнув апогею, коли Плотницький відсторонив Корнета від посади за порушену кримінальну справу. Той відмовився коритися.

Озброєна підмога прибула на підтримку Корнета, вважає журналіст Денис Казанський. Адже це не лише міжусобні війни терористичних угруповань "ЛНР"-"ДНР", а гра м'язами російських спецслужб.

"У цих так званих "республіках" силовики підпорядковані безпосередньо російським силовикам, а в очільників "ЛНР" та "ДНР" Плотницького та Захарченка свої куратори – це Сурков, тобто, адміністрація президента. Тому це структури-конкуренти, які не контролюють своїх міністрів", – зазначає Казанський.

Розбірки в Луганську – черговий доказ, що Росія контролює дії терористів, стверджує і міністр закордонних справ України. Цей аргумент Павло Клімкін уже озвучив міжнародним партнерам. Разом мають подбати про безпеку цивільних і міжнародних спостерігачів.

"Звичайно, ми маємо дбати про безпеку нашої моніторингової місії ОБСЄ, оскільки ця ситуація може бути для того, щоб обмежити сферу її діяльності", – каже очільник МЗС Павло Клімкін.

У Києві уважно стежать за подіями в окупованому Луганську. У вівторок ввечері Президент провів екстрене засідання Воєнного кабінету. "Що стосується Збройних сил України, ми готові до зміни ситуації, загострення ситуації. Збройні сили на Луганському напрямку готові до загострення ситуації. Якщо воно буде – то ми реагуватимемо адекватно", – запевнив міністр оборони Степан Полторак.

"Працюють наші оперативні канали. Відбувається розвідка, в тому числі й повітряна. До цієї ситуації зараз прикута увага багатьох розвідувальних підрозділів, у тому числі й іноземних країн", – каже речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Тим часом невідомі зі зброєю в середу, 22 листопада, взяли штурмом так звану "генпрокуратуру" терористичної "ЛНР", схопили її чільника, який є ставлеником Плотницького. Достеменно невідомо, де саме зараз перебуває сам ватажок. За одними даними, Плотницький виїхав до Росії, за іншими – забарикадувався в облдержадміністрації. В Інтернеті оприлюднили відео, де він спілкується зі своїми поплічниками.

Версій подальшого розвитку подій – багато. Які найвірогідніші – дивіться в сюжеті:

5.ua

EXMO affiliate program