"Грузинські снайпери" на Майдані: які свідчення чекають від Саакашвілі у суді (Видео)

13 февраля 2018 г. в 20:53

Обидві сторони висловили сподівання, що Саакашвілі таки буде допитаний у справі - у форматі відеоконференції.

У вівторок, 13 лютого, Святошинський райсуд Києва продовжив розгляд справи про вбивства на Майдані 20 лютого 2014 року. Замість допиту Міхеіла Саакашвілі там слухали потерпілих.

Сьогодні мав свідчити лідер "Руху нових сил", однак напередодні його видворили до Польщі. І захист, і обвинувачення висловлювали сподівання, що Саакашвілі таки буде допитаний у справі розстрілів на Майдані, але коли це відбудеться – достеменно невідомо. Найімовірніше, йдеться про формат відеоконференції.

Саакашвілі мав розповісти, чи справді під час Революції Гідності працювали так звані "грузинські снайпери", які нібито стріляли і у протестувальників, і в силовиків для того, щоб спровокувати сторони до активних дій.

Раніше в ефірі одного італійського телеканалу вийшов скандальний фільм, у якому двоє громадян Грузії зізнавалися, що під час Майдану близькі соратники Саакашвілі за гроші нібито вербували в Тбілісі найманців, а в Києві – наказали вести хаотичний вогонь у різні боки барикад.

Захист хотів почути від Саакашвілі свідчення, які доводили б невинуватість "беркутівців", що проходять у цій справі. А от обвинувачення натомість прагло отримати спростування цій інформації.

"Ми чекали Міхеіла, щоби поставити йому запитання, оскільки питання такі є. Більш того, ми впевнені, що Міхеіл міг повідомити дуже цікаві обставини щодо участі і ролі сьогоднішніх високопосадовців у подіях Майдану", - заявив адвокат Олександр Горошинський.

"Наші запитання будуть направлені на те, щоб у повній мірі спростувати ті посилання захисту і тих осіб, що зазначені в італійському фільмі, на те, щоб було зрозуміло, що це фейкове створення штучних доказів про те, що нібито на Майдані чинилися інші дії", - зазначив прокурор Яніс Сімонов.

Більше деталей - дивіться у включенні:

5.ua

EXMO affiliate program