Журналісти "ЛНР" випадково поширили докази постачання Росією зброї на Донбас

29 мая 2015 г. в 08:58

Журналісти у терористичній "Луганській народній республіці" випадково поширили докази постачання Росією зброї на Донбас.

 
Так, на інформаційному ресурсі сепаратистів "Луганський інформаційний центр" з'явилася інформація про випробування бойовиками системи розмінування УР-07 "Змій Горинич", яку начебто було захоплено як трофей ще взимку - під час боїв за Дебальцеве.

Однак опитані Укрінформом військові експерти повідомили, що зазначена система перебуває виключно на озброєнні збройних сил РФ і ніколи в Україну не постачалася.

Установка розмінування УР-07 призначена для проходження крізь мінні поля. Вона дозволяє створювати коридори для просування військ шириною від 6 до 10 метрів і довжиною до 80 м.

Нагадаємо, РФ із квітня минулого року постачає зброю терористам на Донбас - у так звані "ЛНР" і "ДНР". За оперативними даними групи "Інформаційний спротив", лише на початку травня після укладення других Мінських домовленостей в лютому 2015 р., російська залізниця перекинула на Донбас у розпорядження терористів близько 80 РСЗО (в т.ч. і "Торнадо"), більш як 200 танків, до 100 БТР і БМП, до 1 000 вантажних автомобілів з боєприпасами та іншими засобами матеріально-технічного забезпечення. Окрім цього, за даними групи "ІС", лише за період з 20 по 25 квітня на територію "ДНР-ЛНР" з Росії, завдяки "РЖД", було завезено близько 80 вагонів з боєприпасами.

 

«Ополченцам» «подогнали» новое оружие 

 

EXMO affiliate program