Хабарники у військовій формі

14 сентября 2011 г. в 15:04

Протягом тривалого часу до співробітників міліції Дніпропетровської області надходила оперативна інформація про те, що деякі  працівники Криничанського військового комісаріату займаються вимаганням коштів з допризовників.

11.jpg

 

Напочатку вересня поточного року вказана інформація знайшла своє чітке підтвердження. 2 вересня з письмовою заявою до Заводського райвідділу міліції міста Дніпродзержинська звернувся місцевий мешканець й повідомив, що двоє працівників керівної ланки Криничанського міського комісаріату вимагають в нього хабара в сумі 4600 гривень за відстрочку в призові до лав Збройних Сил України.


Того ж таки дня вказані особи завдяки спільним зусиллям співробітників міліції та військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону були затримані на «гарячому» при отриманні грошових коштів в сумі 600 доларів США.


6 вересня військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону за даним фактом була порушена кримінальна справа за ч. 3 ст.368 КК України «одержання хабара». Санкція цієї статті передбачає для хабарників від 8 до 12 років позбавлення волі з подальшим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та с конфіскацією майна.


Нині зловмисники у військовій формі заарештовані і перебувають у слідчому ізоляторі міста Дніпропетровська.


У військовій прокуратурі Дніпропетровського гарнізону зазначають, що за час слідства встановили значну кількість постраждалих від протиправної діяльності хабарників. Кожний з призовників, який отримував відстрочку, змушений був платити хабар в сумі  приблизно 300 доларів США.


На теперішній час, окрім фактім вимагання грошей,  слідчі встановлюють факти підробки документів вказаними особами.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Хабарники у військовій формі

 

EXMO affiliate program