Харківські прикордонники залишили російських бандитів без зброї

10 мая 2011 г. в 15:21

Першого травня на митному посту «Куп’янськ» співробітниками Харківської обласної митниці разом з прикордонниками при перевірці потягів було виявлено приховані газові пістолети та рослинну речовину насвай.


При здійсненні митно-прикордонного контролю потягу «Донецьк - Москва», було проведено усне та письмове декларування пасажирів. Ніхто з громадян не заявив про переміщення заборонених або обмежених до переміщення товарів. Під час догляду вагону № 12 у 50- річній громадянки Росії в сумці з продуктами харчування, заставленою пакетом та сумкою з особистими речами,  було виявлено 13 штук газових пістолетів, моделі «Zoraki Call 9 mm». 

 

Згідно законодавства України громадяни здійснюють ввiз iз-за кордону та вивіз iз України спеціальних засобiв самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії (одиночних екземплярів!) на пiдставi дозволів МВС Республіки Крим, ГУВС міста Києва, УВС областей i мiста Севастополя МВС України, при наявності  сертифікату встановленого зразка. Дозвільні документи росіянка не мала, тому і приховала газові пістолети від митно-прикордонного контролю.


Речовину Насвай було виявлено також у 12 вагону, але іншого потягу, сполученням «Ташкент - Харків». Громадянин Узбекистану, 1973 року народження, який мандрував на 53 місці приховав під полицею, за валізою з особистими речами та мішками з білизною, 19 кг насваю. Речовина «насвай» не відноситься до наркотичних засобів, але для безперешкодного провозу через державний кордон необхідно мати фіто-санітарний сертифікат.   


За цими фактами митниками було складено протоколи про порушення митних правил за ст. 352 Митного кодексу України (приховування), а  засоби самооборони та рослинну речовину - вилучено.

 

Харківські прикордонники залишили російських бандитів без зброї

EXMO affiliate program