Хто програє – той помре: ватажки «ЛНР» влаштували смертельну міжусобицю

9 ноября 2017 г. в 06:41

У терористичному угрупуванні, що гордо іменує себе "владою республік", постійно бурлить пекельне полум'я битви за владу.

Хто програє – той помре: ватажки «ЛНР» влаштували смертельну міжусобицю

Але якщо у ватажка "ДНР" Олександра Захарченка все більш-менш стабільно, то лідер "ЛНР" Ігор Плотницький, якого навіть російські куратори відносять до найнижчої касти серед адептів "русского мира", не може спокійно всидіти на троні.

Минулого року ніким не шановний Ігор Бенедиктович, більш відомий під прізвиськом Жабо, пережив кілька замахів, а після спроби віджимання в нього бізнесу з торгівлі паливом він взагалі був змушений ліквідувати колишнього очільника "міністерства держбезпеки" Ігоря Пасічника.

Справа у тому, що останній пішов у відкрите протистояння із Плотницьким, заручившись підтримкою росіян, які намагалися повалити як самого ватажка "ЛНР", так і його кураторів із ГРУ. Стояли за цим невдалим військовим переворотом ФСБшники, але далеко не генерали, то ж росіяни вирішували питання у бані в Москві, а не в підворіттях Луганська.

Після цього колишньому смотрящєму за ринком від Єфремова, – а саме цим займався Плотницький до війни, – який вибився в люди, гарантував собі місце на кладовище та очолив "ЛНР", поставили ультиматум: або ти розберешся із своїми шавками, або підеш вслід за тими, кого сам закатував.

Як це не смішно, але ще у 2014-му Плотницький хизувався тим, що його покровителі з Москви "своїх не бросають", а він вже гарантував собі безтурботну старість. А тут Жабо усвідомив, що грає у небезпечні ігри із людьми, які здатні його злити будь-коли, а його життя зовсім нічого не значить.

І почав ватажок правити жорстко, та безапеляційно виконувати команди кураторів. Вбити друга Ципкалова? Будь-ласка. Віддати більший процент від торгівлі гуманітаркою? Без питань.

За кілька місяців Плотницький навів "порядок", провівши ретельні чистки. Але є єдиний чоловік, із яким Бенедиктович нічого зробити не може – "міністр внутрішніх справ" Ігор Корнет. За ним також стоять високопоставлені росіяни, які рівні і чином, і званням тим, хто підтримує Плотницького.

Домовитися десь за пляшкою обидві сторони, напевно, бояться, але ж і до кривавої бойні за владу у "ЛНР", ще не скотилися, оскільки як у Корнета, так і у Жабо є багато відморожених алкашів, які можуть почати відчайдушно крошити один іншого, чим ризикують навести такого шухєра, що дійде навіть до Путіна. То ж у 2016-му розпочалася довга та затяжна боротьба, яка стала надбанням гласності тільки зараз.

Плотницький із підконтрольними йому "міністрами" намагається зруйнувати імідж (так-так, це дещо значить навіть у бойовиків) Корнета, щоб звільнити його та посадити у крісло людину, яка вгамує скажених "міліціонерів", що можуть просто розірвати Плотницького із полком охорони за пляшку горілки.

Корнет б’є у відповідь, говорить про "честь мундиру" та цілить на місце ватажка "республіки".

Нещодавно володар трону "ЛНР", чий рейтинг серед мирних жителів наближається до нуля, прилюдно звинуватив "голову МВС" у свавіллі – захопленні будинка луганчанки та покриванні вбивць-"міліціянтів".

Корнет думав над відповіддю дуже довго, але вчора виступив із заявою, що на "відомство" чинять тиск. Треба зауважити, що при цьому він натякнув, що за його дискредитацією стоять українські спецслужби, чим просто повалив опонента на лопатки.

Річ у тому, що Жабо вже давно звинувачували у роботі на СБУ. Навіть у його друзів закрадалася тінь сумнівів у відданості "справі", оскільки вбивав Ігор Бенедиктович навіть особливо наближених до себе.

То ж, Корнет фактично загнав ще один цвях у кришку труни Плотницького.

Чим скінчиться ця міжусобиця, відомо дуже добре. Хто кого переграє в інформаційному плані, той і залишиться на плаву. Іншого ліквідують як відпрацьований для росіян матеріал, оскільки людям потрібно хоча б для телевізора вдалу картинку подавати.

Втім, переможець двобою Плотницький vs Корнет теж помре, але трошки пізніше.

Така собі аксіома "русского мира" – не виживе ніхто. Це лише справа часу.

Алексей Чибисов, «24канал»

EXMO affiliate program