Хто такий Ігор Павловський, якого заарештували (Відео)

13 ноября 2018 г. в 02:18

12 листопада суд у Херсоні заарештував без альтернативи застави Ігоря Павловського. Його підозрюють у причетності до нападу на херсонську активістку і чиновницю Катерину Гандзюк. Жінку облили сірчаною кислотою 31 липня. 4 листопада вона померла.

Справа Гандзюк набула не тільки всеукраїнського, але й міжнародного резонансу. На Заході неодноразово лунали заклики до української влади ретельно розслідувати серію нападів на активістів, у тому числі і на Гандзюк.

Ігор Павловський – непублічна особа. Ось що відомо про нього з відкритих джерел:

Колеги та знайомі Катерини Гандзюк, які об’єдналися в Facebook-спільноту «Хто замовив Катю Гандзюк?», ще 5 листопада повідомили, що Павловський (прізвисько «Собака») є посередником між виконавцями нападу на активістку та замовником.

Павловський до 6 листопада був помічником народного депутата Миколи Паламарчука (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Павловський є колишнім помічником народного депутата сьомого скликання від Партії регіонів Юрія Самойленка. Також активісти пов’язують його з депутатом-регіоналом шостого скликання Олексієм Журавком, який був помічений на території окупованих Росією півдня і сходу України.

Ігор Павловський у коментарі Радіо Свобода звинувачення відкинув і стверджував, що з Катериною Гандзюк навіть не був знайомий.

Спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?» стверджує, що Павловський передавав грошові кошти за вбивство Гандзюк Сергію Торбіну, якого слідство називає організатором нападу на Гандзюк.

Сам Павловський заявив «Громадському», що знайомий із Сергієм Торбіним. В інтерв’ю 7 листопада Павловський вкотре спростував свою причетність до злочину.

Херсонські ЗМІ називають Павловського заступником громадського формування з охорони громадського порядку «Чорний туман», яке сформоване в тому числі з бійців, котрі мали стосунок до Української добровольчої армії.

За даними Генеральної прокуратури, Павловського затримали 10 листопада, в суботу.

В понеділок, 12 листопада він був арештований на підставі статей Кримінального кодексу України, в яких ідеться про організацію умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю на замовлення.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program