Харковом прокотилася ціла хвиля націоналістичних акцій

31 мая 2011 г. в 13:59

Ворогом номер один радикали оголосили вихідців з В’єтнаму.

 

Спочатку молодики закликали харків’ян бойкотувати іноземців - не купляти в них товари та не здавати їм квартири. А потім почали влаштовувати на в’єтнамців справжні облави.

Це нагадує націоналістичну зачистку у гірших її проявах. Люди у камуфляжній формі вдираються до гуртожитку Харківського політеху.  Вихідців із Азії  виводять з кімнат і ставлять обличчям до стіни.

Активісти, які зазивають себе  патріотами України впевнені – у гуртожитку сім’ями живуть нелегали. Міліція  -  закриває на це очі.
 
Після гуртожитку радикали хотіли навідатися ще й до  навчального закладу, де, за їхніми словами, торгують студентськими візами.  Цього теж, начебто,  не хочуть бачити у міліції.

ОЛЕГ ОДНОРОЖЕНКО  - НАЗИВАЄ СЕБЕ ПАТРІОТОМ УКРАЇНИ.
Він щороку набирає сотні в’єтнамських громадян, начебто до себе на навчання, ці громадяни прямим потоком ідуть на «Барабашово» працювати, ясно, що ніяких студентів в’єтнамських ніколи в очі ніхто бачив

Одними лише рейдами так звані патріоти не обмежуються. Днями кілька сотень молодиків із символічними пов’язками пройшли маршем по Харкову. Хотіли навіть запалити смолоскипи, але не дозволила міліція.
 
Окрім рейдів та маршів, націоналісти ведуть ще й так звану плакатну війну. Ось такими листівками у місті обклеєні  стовпи, паркани та під’їзди будинків у спальних районах. Вони закликають харків’ян – ігнорувати вихідців зі Сходу, зокрема – не надавати іноземцям  житло і нічого у них не купувати.

ОЛЕГ ОДНОРОЖЕНКО ІДЕОЛОГІЧНИЙ РЕФЕРЕНТ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ПАТРІОТ УКРАЇНИ»
Зайдіть в будь-яку школу, де навчаються в`єтнамці, от до будь-якого учня підійдіть, і він вам скаже: оці смотрящие по школі, оці в`єтнамці вимагають з наших українських дітей такі-то побори, і таксу вам назовуть, оці в`єтнамці чіпляються до українських дівчат

Харків‘яни поділилися на два табори. Одні схвалюють засилля азіатів у місті. Іншим, це, навпаки, не подобається.

НІНА - НЕ СХВАЛЮЄ ДІЇ ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ
Так относиться как-то... все хотят жить, все хотят кушать, правильно.

Представники в’єтнамської діаспори від інтерв’ю відмовилися, спілкуватися погодилися лише телефоном.
 
ПРЕДСТАВНИК В’ЄТНАМСЬКОГО ЗЕМЛЯЦТВА У ХАРКОВІ 

Конечно страшно, когда поднимают такие вопросы. Настраивают, настраивают горожан, харьковчан на межнациональный конфликт

Вихідців із Азії підтримують  представники антифашистського комітету. Кажуть, в’єтнамська діаспора одна з найстарших та найбільших у першій столиці і претензій до її представників - жодних.
 
НІСОН РОЙТМАН  - ГОЛОВА АНТИФАШИСТСЬКОГО КОМІТЕТУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Они очень хорошо организованы, я бы сказал – отмобилизованы. Живут компактно.  И проблем городу не создают  

Дії українських радикалів засуджують і чиновники. В облраді впевнені – напередодні парламентських виборів націоналісти просто хочуть набрати собі більше політичних дивідентів.   

СЕРГІЙ ЧЕРНОВ  - ГОЛОВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
Правоохранительные органы должны провести соответствующий ряд мероприятий и дать соответствующую оценку в соответствии с действующим законодательством

Правоохоронці усе коментують обережно. Кажуть – нелегалів у гуртожитках немає, всі іноземці живуть  офіційно і жодних проблем із документами в них немає. Кримінальної справи проти українців-радикалів не порушували бо в’єтнамці побоялися писати на них заяви.

ДМИТРО СЕРЕДА ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ФРУНЗЕНСЬКОГО РАЙВІДДІЛУ МІЛІЦІЇ М. ХАРКОВА
На данном этапе, при проведении проверки, фактов нарушения общественного порядка со стороны членов общественной организации не выявлено. Проводится дальнейшая проверка.

Самі ж в’єтнамці зізнаються – через постійний тиск радикалів вони планують найближчим часом згорнути свій бізнес і напевно навіть виїхати з країни. Неохоче до нас на навчання вже їдуть і студенти азіати.  І якщо патріоти називають це перемогою, люди, які вміють рахувати гроші - цілковитою поразкою.

НІСОН РОЙТМАН -  ГОЛОВА АНТИФАШИСТСЬКОГО КОМІТЕТУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
В Харькове одномоментно учиться около ста тысяч иностранных студентов. Каждый из них в городе в течении года оставляет не менее 20 тысяч долларов. Вот посчитайте!  
  4a.jpg


 

 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

Харковом прокотилася ціла хвиля націоналістичних акцій

EXMO affiliate program