Інспектори ДАІ затримали двох жінок, які обкрадали літніх людей

18 мая 2011 г. в 12:30

10 травня у  Теплицькому  районі дві зловмисниці викрали у пенсіонерів 7000 гривень, через три години їх виявили  та затримали інспектори  ДПС у населеному пункті Вороновиця.

 

В селі Петрашівка у вечірній час до  помешкання 83 – річної  жінки зайшли  дві молоді жінки, які цього дня «гастролювали» у Теплицькому районі, обкрадаючи одиноких стареньких. Для цього вони найняли 28-річного власника автомобіля «Фольксваген Пассат Б5», жителя Білої Церкви, обіцяючи йому щедро заплатити. Зі слів водія, він і гадки не мав для чого жінки їздили районом. Спочатку  вони шахрайським шляхом заволоділи  двома тисячами  гривень у літнього чоловіка із села Сокиряни , який не став заявляти в міліцію, не сподіваючись на те, що правоохоронці знайдуть зловмисниць.


Впевненість у безкарності  штовхнула жінок  на інший злочин. Для цього вони обрали  найвіддаленіше  від райцентру  село Петрашівка, зайшовши  до оселі двох самітних стареньких в самому його кінці. Одна з них, 83 річна жінка,  працювала на городі, інша, розбита інсультом сиділа на призьбі біля хати. Не довго думаючи, жінки зайшли до оселі, в якій під матрацом знайшли сховані п’ять тисяч гривень. Повертаючись  до хати старша сестра  побачила автомобіль, який виїздив  на сільську дорогу від їхньої хати. Відчувши недобре, вона кинулась до хати, де на неї чекало страшне видовище: всі речі були перевернуті, а матрац, під якому ховала гроші лежав на підлозі. Миттєво зорієнтувавшись, старенька кинулася до сільради, звідки тамтешній голова передзвонив до міліції.


За словами начальника управління ДАІ у Вінницькій області Павла Солоненко, отримавши приблизний опис автомобіля «Фольксваген Пассат Б5», на якому пересувалися жінки, підозрювані у скоєному, усі екіпажі автомобіля отримали завдання на  його затримання. І вже  через кілька годин у селищі Вороновиця  екіпаж роти ДПС міста Вінниці УДАІ у складі Василя Мельника та Олександра Ганущака  затримали даний автомобіль біля придорожнього кафе. Водія та двох його пасажирок  було доставлено до райвідділу міліції, звідки їх забарала слідчо – оперативна група Теплицького райвідділу міліції».  


Молоді дівчата виявились непрацюючими жительками села Комсомольське Козятинського району  Вінницької області віком 25 та 30 років.  Також правоохоронці затримали  і  водія автівки до з’ясування усіх обставин справи. Також правоохоронці проводять перевірку на причетність даних осіб до подібних злочинів скоєних на території Вінницької області.


За фактом крадіжки порушено кримінальну справу за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

 

 Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Інспектори  ДАІ  затримали двох жінок, які обкрадали  літніх  людей 

EXMO affiliate program