Інвалідів інтернату Луганської області продавали в рабство

17 августа 2011 г. в 18:22

Інвалід – не означає непрацездатний. Цим лозунгом оперують, як правило, люди, яких через вади здоров’я не приймають на роботу.

 nar5.jpg

А от в інвалідів інтернату Луганської області із працевлаштуванням проблем не було. Утриманців продавали в рабство. Щоденно ті, наприклад, тягали меблі або мішки. Робота була, та не було заробітку. Бо гроші йшли в кишеню керівництву притулку. Інвалідам же казали – це трудотерапія, тому і безоплатна.

Інвалідів другої групи, щодня вивозили працювати. Хворі тягали меблі, працювали на городах та виконували різні забаганки господарів - людей які, практично їх взяли в оренду.  

За керівництвом інтернату довго дивилися. Просто так затримувати не могли. Потрібні були докази.  Заступник директора зрештою попався. До речі на самому гарячому. Коли йому передавали гроші -  чотири тисячі гривень.

Утім під статтю, можливо, заступник директора піде не сам. Скласти йому компанію можуть й інші працівники притулку. Правоохоронці наразі встановлюють коло співучасників у торгівлі інвалідами.

Лікар притулку каже – поняття трудотерапії в закладі  є. Але в розумних межах.А от інваліди стверджують – на їхню непрацездатність тут ніколи не зважали. Рік тому утриманцям взагалі доводилося грузити мішки.  Буцімто для потреб держави.

Інтернати для інвалідів в Україні фактично безконтрольні. Адже численні перевірки цих закладів мають лише формальний характер. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Інвалідів інтернату Луганської області продавали в рабство

EXMO affiliate program