Ізраїль заморозив операцію з поставки безпілотних літальних апаратів в Україну, – ЗМІ

16 сентября 2014 г. в 08:58

Ізраїль ухвалив рішення призупинити операцію з поставки озброєнь, в тому числі безпілотних літальних апаратів (БПЛА), в Україну через побоювання можливого погіршення відносин з Росією.


345.jpgПро це повідомляє ІТАР ТАРС з посиланням на агентство France-Presse.


За його даними, ізраїльське оборонне відомство затвердило угоду про закупівлю Києвом БПЛА, вироблених концерном Aeronautics. Однак міністерство закордонних справ країни, яке також повинна дати згоду на поставки, заблокувало операцію.


Представники ізраїльського МЗС поки не коментують це рішення.


Минулого тижня представники делегацій Ізраїлю і України на міжнародній виставці оборонної промисловості «ADEX-2014» в Баку обговорили питання, пов’язані з дистанційно пілотованими комплексами.


Як повідомив журналістам керівник апарату держконцерну «Укроборонпром» Денис Радов, в ході зустрічі обговорювалося «питання дистанційно пілотованих комплексів – те, що виставляється тут на огляд». Він також зазначив, що деталі переговорів йому невідомі.


«Ми зараз не говоримо про закупівлі, ми говоримо про вивчення продукції Ізраїлю в сфері безпілотних літальних апаратів. Безумовно, йдуть переговори з точки зору не просто вивчення, а обміну досвідом. Ми не говоримо сьогодні про закупівлі БПЛА в інтересах України», – уточнив він.


 

EXMO affiliate program