Як захистити свої гроші від квартирних аферистів - нелегальних агентств з нерухомості

4 октября 2011 г. в 19:13

Шахраї діють під виглядом агентств нерухомості. З клієнтом укладається договір на надання йому інформаційних послуг.

19.jpg

 

Заплативши триста гривень людина отримує папірець з номерами телефонів людей, які нібито здають житло. Коли людина починає дзвонити за даними номерами, виявляється, що вони або не обслуговуються, або взагалі ніхто ніякого житла не здає. Повернути назад свої гроші неможливо. Адже,  отримавши номери телефонів, клієнт підписує акт виконаних робіт. 

 

Ганна приїхала в Донецьк із трирічним сином, тут вона влаштувалася на роботу і стала шукати – де жити. В агентстві нерухомості за 300 гривень жінці дали 3 телефонні номери людей, які нібито здають свою квартири приїжджим. Але додзвонитися по бодай одному з них Ганна не змогла; коли з іншим агентством сталася така ж ситуація – гроші взяли, а надані телефони мовчали – жінка зрозуміла, що її просто ошукали.


Ганна Сулакова -  постраждала від  шахраїв:
Когда дошло дело до звонков, когда я стала звонить хозяевам, хозяева либо не брали трубку, или просто недоступны, или договаривались о встрече с хозявами, а они отемняли встречу в последний момент.  

 
Наші журналісти поїхала з Ганною до першого агентства – його працівниці спершу надзвонювали своєму начальству, потім – попросили почекати в коридорі, врешті – зачинилися зсередини на замок.


Ріелтори,  які працюють на ринку нерухомості вже не перший рік, кажуть: таких, як Ганна, - приїжджих і ошуканих, - зараз сотні, і не тільки у Донецьку.


За слова ріелтора, зараз у Донецьку із 500 агентств нерухомості легальних (зареєстрованих офіційно) тільки триста. У будь-якому разі для перестраховки варто просити в ріелторів показати всі дозвільнІ документи на роботу, а вже тоді – платити гроші за надані послуги. 


Артур Азарян - директор агентства нерухомості:
Т.е. показывать все правоустанавливающие документы, что мы являемся плательщиками налогов, отчисления в пенсионный фонд, в налоговую и другие разные социальные организации – центр занятости, от несчастных случав разные организации.


Едуарда також обдурили ріелтори. Каже – вже зрозумів шахрайську схему агентств – дурять в основному на сотню-другу. Це сума через яку ніхто не буде судитися ,а відповідно – кримінальні ріелтори й далі спокійно працюють.


Юристи говорять, що більшість так званих агентств, які представляються інформаційними, можна легко притягнути до відповідальності  за шахрайство , головне – щоб люди писали заяви.


Геннадій Борисічев -  юрист:

Данные услуги являються сомнительными, поскольку передача конкретних контактних данных не совсем свидетельствует о выполнении каких-то обязательств. Т.е. такие действия можно квалифицировать по статье 192 угловного кодекса, как мошенничество.


Останнім часом таких агентств по всій Україні стає не більше, а менше.  Причина, говорять юристи, недосконале законодавство, яке просто не в змозі контролювати весь ринок нерухомості. А відкрити таку ріелторську  контору у нашій країні може будь-хто.


Геннадій Борисічев -  юрист:

Государство вообще не регулирует ни цены, по которым такие услуги представляються, не контролирует какие люди именно предоставляют услуги, их квалификационный уровень, и государство полностью не предоставляет никаких требований  как такую деятельность осуществлять, т.е. практически любой может заниматься такой деятельностью. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Як захистити свої гроші від квартирних аферистів - нелегальних агентств з нерухомості

 

EXMO affiliate program