Як запобігти викраденню автомобіля

28 марта 2011 г. в 10:32

Професійні крадії автомобілів не рідко вихваляються своїми «подвигами» на інтернетівських  форумах. Кажуть, що немає нічого складного у викраденні навіть суперкара, оскільки приводом для угону машини є, насамперед, неуважність самих автовласників.

 

Як запобігти викраденню автомобіляВідтак крадіжки автомобілів залишаються одним із найприбутковіших видів кримінального бізнесу.


Ось, приміром, на Миколаївщині з початку року скоєно 21 незаконне заволодіння автотранспортом, з яких працівниками ДАІ розкрили 11. 


Проведений аналіз цих злочинів свідчить, що викрадення автомобілів найчастіше трапляється в нічний час. Саме тоді значна частина водіїв залишає свої автомобілі біля будинків, де вони знаходяться без належного нагляду та охорони. Це й створює передумови для їхнього викрадення.


Потрібно пам’ятати, що зловмисники можуть поцупити будь-який автомобіль. Але хай там як, найулюбленішою моделлю миколаївських викрадачів залишаються автомобілі марки «Деу Ланос» та автомобілі російського та вітчизняного виробництва. 


Тож, шановні автовласники, угону автомобіля легше запобігти, якщо будете дотримуватися деяких порад:


- виходячи навіть на короткий час з автомобілю, виймайте ключі із замка запалювання, перевіряйте чи надійно замкнені дверцята і зачинені вікна. Зачиняйте автомобіль навіть у тому випадку, якщо відлучаєтесь на 1-2 хвилини. Не забудьте виключити передачу і поставити авто на ручне гальмо;


- не залишайте автомобіль у дворах будинків у нічний час, використовуйте охоронювані стоянки;


- не забувайте включати в автомобілі протиугінний пристрій;


- не залишайте у салоні автомобіля відкрутки, плоскогубці та інші предмети, які можуть допомогти запустити двигун без ключа запалювання;


- не довіряйте нікому із сторонніх осіб ключі від машини;


- не залишайте у салоні авто свої документи чи гроші. Нерідко саме вони провокують злочинців до вчиненні крадіжки;


- зробіть гравірування на найменш захищених частинах: лобовому і задньому склі, підфарниках, радіоприймачі.

 

- Помітьте колеса й шини. У разі викрадення, їх буде легше розпізнати;


- не захоплюйтесь зовнішнім оформленням автомобіля це завжди приваблює злодія;


- купуючи старий автомобіль, слід поміняти ключі і по можливості, протиугінні пристрій;


- якщо у вас є гараж - придбайте надійний замок. Не зберігайте в гаражі гроші, запасні частини, бензин.


Якщо все ж таки злодії викрали Ваш автомобіль, необхідно негайно набрати номер спецлінії «102» й повідомити про те, що сталося, вказавши державний номер автомобіля, марку, колір, особливі ознаки і номери агрегатів. Вчасне звертання до органів міліції дозволяє максимально повно використовувати весь арсенал оперативно-пошукових заходів, задіяти всі служби і підрозділи ОВС.


Тож, нехай Ваше авто завжди буде у безпеці.

 

Як запобігти викраденню автомобіля

EXMO affiliate program