Як отруйний газ "Новачок" може потрапити в Україну - прогнозований маршрут

21 марта 2018 г. в 00:47

Нервно-паралітичний газ "Новачок", яким імовірно отруїли шпигуна Сергія Скрипаля, може потрапити на територію України з Росії.

Отрута небезпечна тим, що проявляється не одразу, а масштаби ураження дуже серйозні: 20 грамів речовини вб`ють 500 людей, заявив в ефірі ObozTV військовий експерт Юрій Колесников.

"Газ "Новачок" не втрачає своїх властивостей, якщо він розчинений в паливі і проходить через двигун. Це я кажу для тих дурнів, які вважають, що не треба розривати дипломатичні відносини з Російською Федерацією і допускати сюди машини з російськими номерами", - наголосив він.

За його словами, на сьогоднішній день все ще працюють прямі автобусні маршрути з непідконтрольними територіями.

"Доїжджають або до Ростова, або до Брянська, причому не заїжджаючи на автовокзал, там пересідають на інший транспорт і везуть далі. На четвертий рік війни на територію України заїжджає транспорт, розкривається контейнер у паливному баку, і поки він їде, все це розпорошується. Розпилює цю речовину транспорт, який приїхав з "Л\ДНР", по Дарницькому району Києва, наприклад, по Осокорках. Залежно від щільності насичення бака, зона ураження становить десятки квадратних кілометрів. Зараз переживають за Раду, але що може трапитися із Києвом, Сумами, Харковом?" - пояснив Юрій Колесников.

"Ми знаємо про існування п'яти різновидів "Новачка". Проти Скрипаля використовували "Новачок-5". Він діє таким чином. У організмі є багато процесів, які відбуваються без участі свідомості - управління внутрішніми органами, кровоносною системою. Ця отрута блокує імпульси управління цими системами. Вас отруїли нервово-паралітичним газом, але у вас відмовляють нирки, печінка і так далі", - пояснив він.

Лондон звинувачує Росію в отруєнні колишнього полковника Генерального розвідувального управління 66-річного Сергія Скрипаля та його доньки 33-річної Юлії нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у британському Солсбері 4 березня. Прем'єр-міністр Великої Британії 61-річна Тереза Мей заявила про це після того, як Кремль відмовився назвати причетних до злочину осіб.

gazeta.ua

EXMO affiliate program