«Як він потрапив туди?» - мати полоненого російського військового Агеєва звернулася до Порошенка (ВІДЕО)

12 июля 2017 г. в 18:39

У мережі з’явилося звернення матері полоненого на Донбасі російського військового Віктора Агєєва Світлани до президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє УНІАН.

У відеозверненні, опублікованому «Новой газетой», Агеєва звернулася до глави української держави з проханням про помилування її сина, а також про дозвіл на побачення з ним або хоча б на те, щоб дозволили передати йому відеолист.

«Мене запитують, як же могло так статися, що сталося непоправне з ним, як він потрапив туди (на схід України - ред.). Але я можу сказати одне - що в родині обговорювалася служба за контрактом (у російській армії – ред.) Я сама в невіданні досі, досі не можу зрозуміти, як сталося, хто так вплинув на мою дитину, що він опинився в тих місцях (на Донбасі. –ред)?», - йдеться у зверненні матері полоненого військового РФ.

Окрім того, Світлана Агеєва заявила, що готова особисто поїхати до України й взяти участь у переговорах з обміну її сина. «...Якщо Ви помилуєте мою дитину, то для нього це буде великий життєвий урок! Я просто впевнена, що він зробить правильні висновки... І якщо в результаті обміну хтось з українських громадян або солдатів потрапить додому в сім'ю, я буду так само щаслива, як і за свою дитину» - каже мати Агеєва.

Раніше в інтерв'ю Агеєв повідомив, що служить у Новочеркаську, в полку зв'язку та навчальному центрі Повітряно-космічних сил Росії. Він підтвердив, що в березні 2017 року приїхав у Ростовську область і підписав контракт на службу в Збройних силах Росії. За його словами, він приїхав у свою частину, пробув там 4 дні, підписав контракт і буквально одразу був відправлений у Донбас. Агеєв був затриманий українськими військовослужбовцями в Луганській області. Наразі він утримується в СІЗО у Старобільську. У Міноборони Росії стверджують, що Агеєв раніше служив у російській армії, але був «звільнений у запас» ще в травні 2016 року.

EXMO affiliate program