Їхав відпочивати, а опинився у в'язниці: неймовірні пригоди українця в Латвії ч.2

7 сентября 2011 г. в 09:19

Українець В’ячеслав Шевченко, про чиї пригоди в Латвії ми вже говорили, півтора місяці не може повернутися додому. Усе через кримінальну справу. звинувачують у нападі на поліцейських і хуліганстві. Історія мешканця Броварів набуває рис міжнародного скандалу. 

 tur2.jpg

В’ячеслава, який з друзями летів порибалити до Норвегії, зняли з рейсу в аеропорту Риги через нібито надмірну дозу алкоголю в крові. Українець каже – ніч, яку він провів у поліцейському відділку, була найгіршою у його житті, бо його там нещадно катували.


Закривавлений одяг, на якому ще відчутний задушливий запах перцевого газу, В’ячеслав береже як доказ поліцейських знущань.


Іншу історію знають у поліції. Там стверджують – В’ячеслав був настільки неадекватним, що порвав пару наручників і розбив броньоване скло. Зрештою, правоохоронці прийняли від українця  заяву про побиття, зараз, кажуть, її перевіряють.


Що було спочатку – неадекватна поведінка затриманого, за що він й отримав добрячих стусанів, чи все ж жорстоке побиття, яке спровокувало таку реакцію В’ячеслава – повинні з’ясувати правоохоронці. Утім вже зараз очевидці свідчать – явні сліди від побоїв на тілі В’ячеслава Шевченка таки були.


Український консул Юрій Довгуля зустрічався з В’ячеславом ще у СІЗО. Дипломатія хоч і повинна загладжувати гострі кути, але синців на тілі приховати не здатна. Можливо саме тому латвійська сторона трохи поступилася.

 

Слідство у справі В’ячеслава Шевченка може тривати і півтора роки. Чоловікові пішли назустріч і замінили арешт на підписку про невиїзд. Але забезпечити житло у Ризі він мусить сам. Безкоштовне проживання і харчування поліція може запропонувати лише у в’язниці. Зараз В’ячеславу доводиться винаймати дешеве житло за 50 кілометрів від Риги, бо ж відпускні гроші вже давно скінчилися.


Дружина В’ячеслава, яка перебуває у декреті з двома маленькими дітками, ніяк не дочекається свого чоловіка. Жінка переконана – голова родини постраждав через надмірну волелюбність.


До речі, сам чоловік каже, що йому пропонували дати хабар і спокійно поїхати додому. Утім шрами на своєму тілі він пробачати не хоче і боротиметься до кінця, нехай навіть і світить йому аж сім років ув’язнення.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Їхав відпочивати, а опинився у в'язниці: неймовірні пригоди українця в Латвії ч.2

EXMO affiliate program