Їхав відпочивати, а опинився у в'язниці: неймовірні пригоди українця в Латвії

5 сентября 2011 г. в 17:26

Поїхати на відпочинок до Європи і залишитися там жити, причому легально, - чим не мрія багатьох. 

tur2.jpg

Українець В’ячеслав Шевченко, який летів до Норвегії, вже півтора місяці мешкає у Ризі. Утім, столиця Латвії зустріла його, м’яко кажучи, неприязно. Чоловіка зняли з рейсу в латвійському аеропорту через надмірну дозу алкоголю в крові. Більш того, проти нього порушили кримінальну справу. Українцю загрожує до семи років позбавлення волі.

В’ячеслав з друзями збирався порибалити у Норвегії. І лише 100 грам коньяку  зруйнували його плани. В аеропорту Риги, де компанія чекала на пересадку, чоловіка несподівано зняли з рейсу. Нібито за надлишок алкоголю в крові. Утім причини у служби безпеки аеропорту були зовсім інші – стверджує Шевченко.

Друзі В’ячеслава розповідають – було очевидним, що перед посадкою у літак на чоловіка вже чекали.Українця забрали до відділку. Звідти він вийшов фігурантом кримінальної справи. Правоохоронці  кажуть – Шевченко міг би відбутися звичайним штрафом, якби… не вчинив бійку.

Українець провів за гратами три дні. Його звинуватили у хуліганстві, побитті поліцейських та псуванні майна міжнародного аеропорту. В’ячеслав же пояснює – він лише захищав своє життя, адже били його.

Співвітчизнику намагаються допомогти і українські дипломати. Поки що вдалося лише вмовити латвійців звільнити чоловіка з-під арешту, на більше поліція поки не погоджується. Виїхати за межі прибалтійської республіки Шевченко права не має.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Їхав відпочивати, а опинився у в'язниці: неймовірні пригоди українця в Латвії

EXMO affiliate program