Йти не збирається: в Україні розкрили дані про серйозне зміцнення Путіним своїх військ на Донбасі

18 ноября 2017 г. в 23:20

Окупаційні російські війська не збираються залишати Донбас, про що свідчать дані про доукомплектування з'єднань особовим складом та технікою.

Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" розповів народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, останні два місяці на Донбасі фіксується серйозне збільшення військових можливостей російських окупаційних військ.

"Це стосується доукомплектування особовим складом і технікою "першого армійського корпусу ДНР" і "другого армійського корпусу ЛНР", це стосується накопичення боєприпасів, матеріально-технічних ресурсів", - говорить Тимчук, додаючи, що за останній тиждень на територію ОРДЛО було доставлено 110 цистерн з пальним.

"Кількість боєприпасів, яка була завезена протягом останніх двох з половиною місяців. Всі ці припаси в рази перевищують поточну потребу бойовиків, враховуючи ту кількість обстрілів, які вони проводять, враховуючи той масштаб дій, які демонструють перший АК ДНР і другий АК ЛНР", - зазначає експерт.

Тимчук впевнений, що перераховані факти свідчать про відсутність у російського президента планів відступати з Донбасу, не дивлячись на його риторику про миротворців і обмін полонених.

"Так, ми бачимо якісь взаємовиключні параграфи. З одного боку, Росія зменшує фінансування "адміністративних" органів так званої ДНР, йде менше грошей на підтримку їх цивільного апарату. Але, разом з тим, йде розвиток їхніх військових можливостей", - констатує нардеп.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program