Каддафі відправлять у заслання

28 марта 2011 г. в 09:58

Муаммара Каддафі відправлять у заслання. Над цим працюють сили коаліції, Африканський союз і навіть прихильники самого полковника.

 

Італія і Німеччина мають намір висунути власний план врегулювання кризи в Лівії. Мова йде, перш за все, про негайне припинення вогню в північноафриканській країні. Крім цього, сторони вирішили подумати про заслання для лівійського лідера Муаммара Каддафі.

План, ймовірно, буде представлений у вигляді спільної пропозиції Італії та Німеччини на зустрічі міністрів закордонних справ зацікавлених країн у Лондоні. "У нас є план, і ми подивимося, чи вдасться перетворити його в італійсько-німецьку пропозицію. Було б добре розробити спільний документ, щоб представити його у вівторок", - заявив глава італійського дипломатичного відомства Франко Фраттіні.

Говорячи про зміст спільного плану, над яким зараз працюють Рим і Берлін, він зазначив, що мова йде, перш за все, про негайне припинення вогню в Лівії. "Припинення вогню, перш за все. Контроль і моніторинг якого повинна здійснювати ООН. І створення постійного гуманітарного коридору, над яким ми працюємо з турецьким урядом", - додав глава МЗС Італії.

Фраттіні підкреслив, що для врегулювання в Лівії потрібен серйозний внесок Африканського союзу і Ліги арабських держав, перш за все, щодо залучення в цей процес опозиційних сил Бенгазі.

"Вони хочуть єдиної Лівії, відмовляються від переговорів з Каддафі, мають намір дотримуватись міжнародних договорів, укладені їхньою країною, у тому числі комерційних угод", - зазначив міністр, говорячи про лівійську опозицію.

Крім того, глава МЗС вказав на необхідність залучити до врегулювання кризи найбільш великі "племінні групи". "Всі разом вони будуть працювати над конституцією Лівії, якої у країни до цього часу немає", - заявив він.

Відповідаючи на питання про долю нинішнього лівійського лідера Муамара Каддафі, Фраттіні підкреслив, що він не може більше залишатися при владі і має залишити країну.

"Треба подумати про заслання для Каддафі, і Африканський союз вже взяв на себе завдання знайти тут рішення", - заявив італійський міністр. Він також зауважив, що серед прихильників Каддафі є сили, які "зсередини працюють, щоб сприяти такому виходу".

Відзначимо, що конфлікт у Лівії почався в середині лютого, коли почалися виступи з вимогою відставки Каддафі, який керує країною більше 40 років. Згодом вони переросли в збройне протистояння між урядовими силами і повстанцями, які захопили склади з озброєннями.

Радбез ООН 17 березня ухвалив резолюцію, яка передбачила введення безпольотної зони над Лівією і надала можливість проведення іноземної військової операції проти сил Каддафі.

 

Источник: tsn.ua 

 

Каддафі відправлять у заслання 

EXMO affiliate program