Канадські батьки позбавили свою дитину статі

27 мая 2011 г. в 13:22

Канадська пара вирішила приховати від усього світу стать своєї новонародженої дитини, щоб у майбутньому він (або вона) мав можливість сам обрати, ким бути - чоловіком або жінкою.

 
38-річна Кеті Уіттерік і 39-річний Девід Стокер назвали свою дитину Сторм. Зараз немовляті чотири місяці, а про те, хлопчик це чи дівчинка, знають лише батьки, двоє їхніх старших дітей (сини 5 і 2 років) і двоє акушерок, які допомагали при народженні дитини.

Батьки оголосили, що свою стать Сторм самостійно обере, коли виросте.

Рідні поставилися до рішення Девіда і Кеті з розумінням, а ось у суспільстві ця історія викликала хвилю обурення. Унікальну "безстатевому" дитину обговорюють зарубіжні блогери та канадські ЗМІ.

Девід Стокер,який працює шкільним вчителем, назвав "огидним" такий стан справ, коли батьки обирають за дітей, що їм робити і ким їм бути, в тому числі і що стосується статевої приналежності. На його думку, суспільство просто заганяє дітей у заздалегідь приготовлені для них рамки гендерної ідентичності.

Варто зазначити, що батьки ліберально ставляться і до виховання інших своїх дітей - п'ятирічного Джазз і дворічного Кіо.

З двох років діти самі обирають собі одяг (причому віддають перевагу рожевим сукням), носять довге волосся. Джазз, який вже може ходити до школи, замість цього отримує домашню освіту, яка не ґрунтується на жодній системі, а лише на цікавості дитини.

Вже зараз діти відчувають перші проблеми – з ними відмовляються грати однолітки, у магазинах продавці відмовляються продавати рожеві речі для хлопчиків. Попри це, Девід та Кетрін вважають, що краще піддатися нападкам з боку суспільства, але зберегти свою індивідуальність і самобутність.

 9a.jpg

Источник: tsn.ua

 

Канадські батьки позбавили свою дитину статі

EXMO affiliate program