Катастрофа в Туреччині: більше 200 жертв, сотні людей під завалами

24 октября 2011 г. в 10:50

Жертвами землетрусу на сході Туреччині, за останніми даними, стали понад 200 людей. Ще сотні залишаються під завалами зруйнованих будинків.

6.jpg

 

Потужний землетрус на сході Туреччини магнітудою 7,2 з афтершоками силою до 6 балів призвів до сотень жертв і значних руйнувань.

За останніми даними, загинули 217 людей, і очікується, що ця цифра зростатиме. За прогнозами, жертвами землетрусу могли стати до тисячі мешканців.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ідріс Наїм Сахін, 1090 осіб дістали поранення. Він уточнив, що 100 людей загинули в місті Ван, ще 177 - в районі Ерджиш провінції Ван. В українському МЗС станом на вечір неділі повідомили, що даних про постраждалих українців немає.

За повідомленням турецького відділення Червоного хреста, в Ерджиші зруйновані близько 80 будинків, у тому числі шкільний гуртожиток. У Вані зруйновано близько 10 будівель.

За попередніми оцінками, під завалами зруйнованих будівель поховані сотні людей.

Частково була зруйнована в'язниця в провінції Ван, звідки втекли близько 150 ув'язнених, проте 50 з них через деякий час повернулися назад.

Землетрус магнітудою 7,2 стався в провінції Ван в неділю, 23 жовтня. Пізніше ввечері сталася серія афтершоків, найпотужніший магнітудою 6,1.

На місце трагедії прибув прем'єр-міністр Таїп Ердоган. Разом з членами уряду і представниками місцевих органів влади він особисто проведе інспекцію найбільш постраждалих районів.

Один з найпотужніших землетрусів у провінції Ван було зареєстровано в 1976 році. Тоді загинули 3840 людей.

 

Источник: ria.ru

 

Катастрофа в Туреччині: більше 200 жертв, сотні людей під завалами

EXMO affiliate program