Казанський розповів про схеми, на яких набивали кишені і українська влада, і сепаратисти (Відео)

25 апреля 2017 г. в 21:55

У діючої влади були схеми, які збагачували обидві сторони, - і українську, і сепаратистів на окупованому Донбасі. Ці схеми діяли до останнього.

Про це заявив Денис Казанський, журналіст, коментуючи відключення окупованої Луганщини від електропостачання.

«У різних депутатів є різні інтереси, дивлячись, про кого ми кажемо. У діючої влади, я думаю, були схеми, які збагачували обидві сторони, як владу, так і фактично цих сепаратистів. Вони діяли до останнього, деякі з них ще діють. Здебільшого вони стосувалися вугілля, металобрухту», – зазначив Денис Казанський.

Гість програми наголосив, що кожен вагон із тих, які перетинали лінію розмежування на Донбасі, курсували «не просто так», адже існують відповідні «такси».

«Захарченко з Плотницьким не є альтруїстами, які говорять: давайте пропустимо вагони до України, нам треба Україні якось допомогти… Чому вони пропускали вагони з вугіллям? Тому що за кожен вагон платили гроші», – заявив Денис Казанський.

Водночас, як зауважив у телефонній розмові Олександр Бригінець, народний депутат України (БПП), через зусилля, у тому числі «Самопомочі», щодо блокування лінії розмежування, у відповідь РФ захопила українські підприємства на Донбасі. Тепер, каже нардеп, в України немає достатньої кількості вугілля і воно не потрапляє на ТЕС, у тому числі в Щасті. Отож, щоб забезпечувати українських громадян на окупованому Донбасі електрикою, Україна тепер змушена закупляти вугілля за кордоном.

Нардеп пояснив, що має на увазі: нині українська влада не може завозити вугілля на Щастинську ТЕС через дорожнечу. Тож, як зауважив Олександр Бригінець, у цій ситуації і з огляду на неоплату за спожиту електрику Україна більше не може закривати очі і слід припинити подавати електропостачання на окуповані території.

zik.ua

EXMO affiliate program