Керченський міст відкрили для автотранспорту (Відео)

14 мая 2018 г. в 13:26

В аннексованому Криму у місті Керч відкрили рух по шляхопроводу до Кримського мосту. Про це повідомило з посиланням на прес-службу “держкомітету з дорожнього господарства” окупованого півострова агентство ТАСС, передає УНН.

“Тепер по шляхопроводу протяжністю 1,8 км зможуть рухатися громадський транспорт і пішоходи. У нижній частині — транспорт, що рухається до Кримського мосту і назад, після запуску руху по автопідходу до мосту”, - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, рух автомобільного транспорту запущено на перетині автопідходу до Кримського мосту і керченського шосе Героїв Сталінграда.

10 травня прес-служба повідомляла, що автомобільний рух по Кримському мосту відкриється у другій половині травня 2018 року.

Кримський міст зводиться за рахунок коштів федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить близько 228 млрд руб. (близько 4 млрд доларів). У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху по споруджуваному Керченському мосту до грудня 2018 року, а рух поїздів — до 2019-го.

У березні 2018 року відомство уточнило, що вже в травні проїзд буде відкрито для легкового транспорту та пасажирських автобусів.

8 травня стало відомо про завершення будівництва автодорожньої частини Кримського мосту.

Урочиста церемонія відкриття мосту через Керченську протоку неодноразово переносилася: називалися дати 5 травня, потім 15 травня, 16 травня.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу.

unn.com.ua

EXMO affiliate program