Кернес про «Харківську народну республіку»: Цього не буде! (Відео)

6 августа 2017 г. в 11:30

«Цього не буде!», – так в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK Геннадій Кернес, міський голова Харкова, прокоментував питання щодо ймовірності загострення ситуації у Харкові та створення так званої «Харківської народної республіки».

«Я не хочу про це говорити. Цього не буде», – заявив міський голова Харкова та запевнив, що в обласному центрі усе – під контролем.

Гість програми також нагадав, що його висунули від партії «Відродження» і обрали міським головою Харкова. Він агітував за «Відродження», коли були місцеві вибори. Харків’яни, продовжив він, висловили довіру, у результаті чого вдалося створити більшість у Харківській міськраді, що дає змогу ефективно та оперативно реагувати та працювати у місті.

«Тому що стосується «Відродження», я можу сказати – так, я маю стосунок до «Відродження», – зазначив гість програми.

«Відродження», продовжив Геннадій Кернес, підтримує потрібні закони для міста.

«Дуже сильно підтримує, тим більше, що низка депутатів Верховної Ради, які перебувають у групі «Відродження» у ВРУ, вони обрані від міста Харків. Тому вони лобіюють інтереси у цьому питанні харків’ян і ми отримали додаткові кошти завдяки їм на соціально-економічний розвиток міста. Ці кошти вимірюються десятками мільйонів гривень, які скеровуються на ремонти шкіл, покрівель, житлового фонду, створення сприятливих умов відпочинку, зоопарку тощо», – розповів гість програми.

В окремих питаннях, каже він, місту допомагає Олег Ляшко.

«Не Радикальна партія. Я говорю про народного депутата і лідера Радикальної партії Ляшка. Він цікавиться. Він отримав кілька звернень від нас до нього, і він цим займається», – зазначив Геннадій Кернес.

Що ж до ймовірного об’єднання «Відродження» та «За життя», то він таке вітає.

«Партія Рабиновича нині – це якби одне ціле, але якщо буде якийсь процес об’єднання, напевно, він буде на якійсь платформі обговорюватися і досягатися», – додав він.

zik.ua

EXMO affiliate program