"Кіборг" показав відео оборони Донецького аеропорту (Відео)

16 января 2019 г. в 16:30

Командир відділення 79-ї бригади Віталій Горкун показав рідкісні кадри оборони Донецького аеропорту. За словами автора, зйомки були зроблені в листопаді 2014 року.

"Відео знято мною в старому терміналі, після нічного артобстрілу 152-мм САУ, який тривав більше трьох годин. Увечері з терміналу піде група "Правого сектора", вночі оборону залишиться тримати 16 десантників і "Зуб", на вечір наступного дня прийде допомога з 93. Люди витримали, не витримав бетон", – підписав відео Горкун.

Обережно, в відео присутня ненормативна лексика.

Оборона Донецького аеропорту тривала довгих 242 дні. Перший бій був прийнятий українськими військовими 26 травня 2014 року.

Як розповідали "кіборги" з 3-го окремого полку спеціального призначення розповіли, на початку війни на Донбасі можна було змінити сценарій боїв на користь української армії і перейти в наступ.

У свою чергу командир 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олег Мікац розповідав, як під час протистоянь 2014 року за Донецький аеропортбойовики пропонували українським військовим гроші за здачу стратегічного об'єкту.

YouTUBE

EXMO affiliate program