"Кишка у вас тонка": відому борчиню за українську мову звинуватили в розпалюванні ворожнечі (відео)

21 июня 2017 г. в 21:03

Дитяча письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой деякими своїми заявами провокує розпалювання ворожнечі в країні.

Таку думку в блозі на "Обозревателе" висловив політичний та громадський діяч, депутат Одеської міської ради Дмитро Співак.

Зокрема, він звернув увагу на виступ Ніцой під час ефіру на телеканалі ZIK.

"Коли на телеканалі ZIK прозвучали тези про те, що в Україні треба будувати "... українську Україну й українську націю, а ті, хто не згоден із такою доктриною, не повинні плутатися під ногами...", я подумав, що це божевілля може стати початком кінця існування єдиної країни. Більше того, далі прозвучали ще огидніші тези. Виявляється, що "євреї винні в геноциді українського народу (!), а після геноциду... євреї замішані і в організації Бабиного Яру...". Жах! І це сказала дитячий (!) письменник Лариса Ніцой", – зазначив Співак.

За його словами, Ніцой, найімовірніше, вирішила диктувати правила, як кому жити. Але в неї немає на це права.

"Ось я і хочу запитати, це ви кого маєте на увазі, пані Ніцой, щодо "плутатися під ногами"? Мене, російськомовного єврея і патріота своєї країни? Це ви мене закликаєте не заважати вам будувати титульну націю? Це ви мені, чий батько пройшов гетто, розповідаєте про Бабин Яр і геноцид? Слухайте, Ніцой, навіть не думайте, що у вас вийде. В Одесі кажуть: "Не дочекаєтеся!". Можу вам сказати доступнішою для вас мовою: "Не дочекаєтесь!". Це не Ваша України, пані дитяча письменниця. Це не вам вирішувати, яку країну будувати і яку політичну націю формувати! І вже точно не ви будете диктувати мільйонам людей правила життя в нашій країні", – зазначив депутат.

На його думку, останнім часом під прикриттям патріотичних гасел Україну ділять на "правильних" і "неправильних" громадян. На "господарів" і "гостей". А це може призвести до розколу країни.

"Українізація та насильницька дерусифікація гуманітарного простору, поряд з проявом державного антисемітизму, завжди призводять до соціального вибуху, агресії і розколу. Як тільки починаються розмови про титульну націю, все - чекай біди. Етнічний націоналізм, тим більше в полікультурному та багатонаціональній Україні, здатний по-справжньому зруйнувати державу на дрібні удільні князівства. Тим більше, коли в цій державі так і не створена єдина національна ідея. Яка об'єднує спільність людей, а не навпаки. Ми це вже проходили", – переконаний депутат.

Співак попросив у Ніцой не ламати російськомовних українців. Хоча, за його словами, у письменниці навряд це вийде, адже, як він зазначив, у неї кишка тонка.

"Ви цього хочете, пані Ніцой? Якщо так, то Ви – злочинець і Вас треба судити. Не дай Бог, щоб наші діти стикалися з вашої ідеологією ворожнечі і насилля... Жоден зовнішній ворог не зможе за такий найкоротший термін розірвати єдиний гуманітарний простір нашої країни, як ваші націоналістичні догми. Але запам'ятайте, Ларисо Ніцой! Навіть не намагайтеся мене і ще мільйони російськомовних патріотів України зломити. Кишка у вас тонка", – зазначив депутат.

EXMO affiliate program