Колекціонер антикваріату загнав свого приятеля у борги, щоб змусити вкрасти давню ікону

11 апреля 2011 г. в 11:44

 Гра була варта свіч – вартість образа становила 20 тисяч доларів. За 300 гривеників товариш продав антиквару і ікону і душу.

 

Отець Володимир каже, що коли прийшов вранці до храму, то застав усередині розгром. У приміщені були розбито вікно та поламано дерев’яні перекриття. Злочинець, який проник до церкви, потягнув звідти дві коштовних ікони.

Отець Володимир, настоятель храму Миколи Чудотворця
: Было разбито окно в алтаре. Вот он залез через святыню, через святая святых – через алтарь, украл иконы в храме.

На можливе місце перебування злочинця вказав службовий пес. Собака привів правоохоронців до будинку, де проживав один із прихожан храму. Відбитки рук та ніг чоловіка збіглися зі слідами, залишеними в церкві. Господар зізнався у крадіжці ікон, проте розповів, що вже віддав їх своєму приятелю. Цим хазяїн буцімто погасив перед ним свій багатомісячний борг.

Зізнався у злочині: Дима, а чего ты вообще залез в церковь? – Та ну, он требовал деньги. – А за что требовал? – Я у него когда-то занял 300 грн. И он говорит, мне надо деньги, або тебе будет хуже. Ну, я залез в церковь, принёс ему две иконы. Он сказал, деньги ты мне не должен.

Чоловік, на якого вказав затриманий, виявився колекціонером старовини. Обидві викрадені ікони справді знайшли у його будинку. Проте антиквар розповів зовсім іншу версію, як вони до нього потрапили.

Не визнає своєї провини: Я у него спросил, где ты их взял? Он сказал, я их взял дома. А мамка тебе разрешила? А мамке не нужны, сказала, забирай себе, делай с ними, что хочешь.

Окрім безцінних ікон міліція знайшла у збирача старовини речі, зовсім далекі від антикваріату. У чоловіка знайшли шприці із ширкою. З’ясувалось, що іконолюб підпільно виготовляє та вживає ін’єкційні наркотики.

Юрій Бєлозеров, начальник Новоайдарського РВ міліції Луганщини
: Были изъяты также наркотики у скупщика. И данные иконы будут возвращены законному владельцу, отцу Владимиру.

Обидва затриманих мають шанс провести час на зоні разом: один за крадіжку, інший – за скупівлю краденого та наркобізнес. Викрадені ікони міліція повернула у храм. На переконання священиків, ангели на такі вчинки людей не штовхають. Зважитись на святотатство може хіба що божевільний.

Отець Володимир, настоятель храму Миколи Чудотворця: В свою очередь будем благодарить бога за то, что у нас есть такие сотрудники в милиции, на которых можно положиться в скорби и в радости. Дай бог им здоровья!

 

давня ікона

давня ікона

 

Юрій Бєлозеров, начальник Новоайдарського РВ міліції Луганщини

Отець Володимир, настоятель храму Миколи Чудотворця:

 

Колекціонер антикваріату загнав свого приятеля у борги, щоб змусити вкрасти давню ікону

 

EXMO affiliate program