Колишній міліціонер з Миколаївщини вимагає повного виправдання у злочині, якого не скоював

19 августа 2011 г. в 18:25

На Миколаївщині колишній оперуповноважений відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків четвертий рік вимагає, щоб з нього зняли обвинувачення у збуті зілля.

sud1.jpg

Андрій говорить – його підставили, він 10 років пропрацював в органах, за цей час не отримав жодної догани, але якось знайшов інформацію про те, що начальство  прикриває наркотичний бізнес. Чоловік заявив про це відкрито.

Якось ввечері Андрію  подзвонила співробітниця і попросила про зустріч. Зі слів міліціонера – вона приїхала з двома чоловіками, які силою заштовхали його в машину і повезли за місто.

Після цього, розказує Андрій, його привезли в міліцію, де нібито заявили , що  при затриманні в нього  було при собі три тисячі доларів і літр якоїсь наркотичної рідини. Проти чоловіка одразу порушили кримінальну справу за збут зілля. Він каже – навіть якби в нього й були наркотики, то справою мала б займатися прокуратура, адже він  - працівник органів. Але в даному випадку все вирішувала  міліція. Пізніше виявилося, що на момент затримання Андрій (за документами) вже 9 днів як був звільнений з роботи.

В суді, розказує чоловік, пояснення  свідків і правоохоронців, які проводили його затримання, не співпадали. Люди, яких міліція представила, як понятих, начебто сказали – вони взагалі не були при затриманні. А почеркознавча експертиза підтвердила: підписи у документах підроблено.

Рідні Андрія розказують – поки тривало слідство, невідомі люди їм погрожували. Зрештою дійшло до того, що прокуратура порушила кримінальну справу проти оперуповноваженого, який доводив, що Андрій торгував наркотиками .

Але навіть пори такі звинувачення, правоохоронця не звільнили з органів.   Чоловік вийшов на пенсію зі збереженням всіх пільг, його імені і тим паче адреси міліція нам не назвала.
 
З тих пір минуло вже 4 роки, кримінальну справу проти Андрія (стосовно торгівлі наркотиками) закрили, сказали – недостатньо доказів. Хоч кримінальну справу й закрили, Андрій вимагає – не просто сказати що недостатньо доказів його вини, а офіційно заявити – колишній опер наркотиками ніколи не торгував.

Але Феміда не поспішає з виправданням.  Яких саме доказів не вистачає судді – наша знімальна група так від нього й не почула. Охоронець сказав: йому поставили конкретне завдання – не впускати  журналістів.Зараз Андрій не працює в органах. Але хоче повернутися в міліцію -  із чесним ім‘ям.  

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Колишній міліціонер з Миколаївщини вимагає повного виправдання у злочині, якого не скоював

EXMO affiliate program