Коломийський прокурор на автомобілі зніс світлофор: нові подробиці резонансної справи (ВІДЕО)

25 мая 2016 г. в 13:18

Як повідомлялось, Коломийський міськрайонний суд розглянув справи про адміністративні правопорушення відносно Богдана Лейб’юка, колишнього прокурора Коломийської міськрайонної прокуратури про вчинення адміністративних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 130 КУпАП та ст. 124 КУпАП.

Як повідомляє прес-служба Коломийського суду, в протоколах, зазначено, що водій, керуючи автомобілем, 10 березня цього року порушив Правила дорожнього руху та вчинив наїзд на світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Грушевського та Криничної, що в Коломиї.

Також при цьому водій відмовився від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння. Справи про адміністративні правопорушення знаходились на розгляді в судді Бирич Н. В.

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124, ч.1 ст. 130 КУпАП та відповідно до ст. 36 КУпАП остаточно призначив адміністративне стягнення – у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень та стягнув в користь держави судовий збір в розмірі 275 гривень 60 копійок.

На даний час постанова суду законної сили не набрала, оскільки Богдан Лейб’юк подав апеляційну скаргу до Апеляційного суду Івано-Франківської області.

“Аварію я скоїв, але за кермом був тверезий”, – категорично заявляє прокурор Богдан Лейб’юк, який у березні вчинив аварію на вулиці Грушевського, де протаранив світлофор.

Тоді Коломийський суд визнав вину чоловіка за двома статтями. Натомість, пан Лейб’юк не погодився і подав апеляцію, а цього тижня у суді ще й зауваження до протоколу. Прокурор стверджує, що від удару подушки безпеки під час аварії він отримав струс головного мозку і біля 25 хвилин чекав на освідчення в лікарні.

Проте, до журналістів потрапило відео, як з місця ДТП так і з лікарні. Обережно, ненормативна лексика. Ще. В машині перебувало двоє прокурорів.

На відео чути, як Богдан Лейб’юк стверджує, що він не перебував за кермом. Проте, поліціянти стверджують, що саме він керував автомобілем. Також на відео видно, що прокурор самий відмовляється проходити медичну експертизу. А сама поведінка Богдана Лейб’юка є не зовсім адекватною.

versii.if

EXMO affiliate program