Конфлікт на Донбасі зникне через два місяці, - експерт

30 мая 2017 г. в 01:41

Поступ в переговорах щодо вирішення конфлікту на Донбасі можливий вже в найближчі півтора-два місяці.

Таку думку висловила провідний аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного Центру "Росія - Україна" Олександра Решмеділова в коментарі ГолосUA.

Експерт повідомила, що українське питання фігурував і фігуруватиме на полях самітів НАТО, G7 і G20.

"І все це відбувається буквально в наступні 1,5-2 місяці. Саме ці зустрічі можуть подарувати прорив у вирішенні українського питання ", - зазначила експерт.

Додамо, раніше Решмеділова повідомила, що затягувати мінський процес на руку багатьом його учасникам. "Знаю тільки одне, що жодна з країн зараз не зацікавлена виходити з мінського процесу, альтернатив йому дійсно поки немає. Буксувати цей процес, затягувати на рівні якоїсь бюрократії, тому що той хід дій, як він є, в принципі, на руку майже всім учасникам. тобто якихось швидких і стрімких проривів очікувати від "Мінська" не варто. Він такий, знаєте, напівпомираючий формат, але при цьому жодна зі сторін не буде зацікавлена його залишати ", - вважає політолог.

Додамо, Мінські переговори - комплекс заходів з виконання Мінських угод, узгоджений на саміті в Мінську 11 —12 лютого 2015 року лідерами Німеччини, Франції, України та Росії у форматі "нормандської четвірки" і підписаний контактною групою, що складається з представників Росії, України, представників самопроголошених республік з метою деескалації збройного конфлікту на сході України.

EXMO affiliate program