"Крим - спірна територія": українське радіо потрапило в скандал через російську зірку

23 августа 2017 г. в 00:54

Журналіст Айдер Муждабаєв закликав Міністерство культури і Національну раду з питань телебачення і радіомовлення України зайнятися питанням ротації на українських радіостанціях пісень російських виконавців, які підтримують агресію Москви щодо Києва і виступають на окупованому півострові Крим, і подальшої оплати їм авторських відрахувань з української сторони.

Зокрема, на своїй сторінці в Facebook він зазначив, що "Джем FM" крутить у своєму ефірі пісні групи "Ленінград", яка регулярно виступає на анексованій українській території.

"Чи може російський артист, який порушує одразу кілька законів України: гастролює в Криму, одержує там гроші за концерти, не платить податки в наш бюджет і т.д., - ще й отримувати авторські відрахування з України? На мій погляд, ні. Мова йде, зокрема, про Шнурова (впевнений, є й інші, йому подібні)", - написав журналіст.

"Пісні цього кремлівського солов'я, сенс якого - відводити в матюкові частівки невдоволення народу і обслуговувати корпоративи еліти, ротує, наприклад, українське радіо "Джем", думаю, що й інші теж. Звичайно, крутяться вони не безкоштовно", - додав Муждабаєв.

Він наголосив, що це не питання свободи слова.

"Вдома люди можуть слухати все, що хочуть. Якщо вони зневажають свою країну, то і Шнура, і Кобзона. Але коли ліцензоване державою ЗМІ платить гроші РФ-кримінальникам - це занадто. Адресую питання, чи не час це припинити, керівництву українських теле- і радіокомпаній, міністру культури України Євгену Нищуку і члену Нацради Сергію Костинському", - підсумував журналіст.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program