Кримінальні винахідники виготовили пристрій, яким зрізали високовольтні дроти без загрози для життя

31 мая 2011 г. в 15:03

Ноу-хау від миколаївських злочинців. У міліції застерігають – відтворення ноу-хау у домашніх умовах карається кримінальною відповідальністю.

 
Дроти з високовольтних ліній почали зникати на початку місяця. Зловмисники вирізали сотні метрів контактного дроту, який приводив у дію трамваї та тролейбуси. Яким чином злочинці зрізали високовольтний провід на кількаметровій висоті і при цьому залишались живими, для всіх було загадкою.

Їздить тролейбусом:
Вот телефон, я слышу часто, вытаскивают провода, а что б провода снимали электрические... Даже не представляю, не слыхала.

На слід зловмисників натрапили під час обстеження підпільних пунктів прийому металу. В одному з них правоохоронці знайшли кілька мішків мідного дроту. Експертиза довела, що його зрізано з ліній електропередач.

Валерій Радченко, перший заступник начальника міліції Миколаївщини:

На незаконно действующем пункте было изъято около 70 кг медного провода, который приобщён к материалам УД и будет вещественным доказательством.

Чоловіків, які здали метал, затримали. Ними виявились двоє непрацюючих хлопців. Вони зізнались, що зрізали та здали на брухт майже чверть тонни міді.

Зізнався у злочині:

На что вы собирались потратить деньги от продажи кабеля? – Ничего. – Ничего, ни на что? – Ни на что.

Уникає спілкування:
 Комментариев давать я никаких не буду. – Почему? – Нет у меня желания общаться с прессой. – А с милицией есть желание общаться? – С милицией общаюсь!

Щоб залишатися під час демонтажу дротів живими, хлопці запозичили ботанічний досвід. До садових ножиць приєднали держак і прикріпили різак. Коли один з хлопців тримав конструкцію, інший смикав за мотузку.

Обом винахідникам світить 5 років тюрми. Завдані ними збитки комунальники оцінили у майже 100 тисяч гривень.

 

 Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Кримінальні винахідники виготовили пристрій, яким зрізали високовольтні дроти без загрози для життя

EXMO affiliate program