Квартирних крадіїв допомогли затримати та покарати... Білосніжка та Вінні-Пух!

4 мая 2011 г. в 15:59

В Сумах міліція затримала чергових квартирних крадіїв. Два приятелі промишляли тим, що за відсутності господарів нишпорили по їх квартирах та дачних будинках. Цікавило зловмисників все, що можна потім вигідно перепродати.

 

Черговою здобиччю дуету стали комп’ютери, та ось незадача. Далеко втекти не вдалося. Тепер ця техніка фігурує як речовий доказ вчиненого злочину. А це вірна ознака того, що кримінальної відповідальності не уникнути.

Затриманий:
Скажите сколько вам лет? 30. Вы не работающий? Нет. Судимый? Да. За что судимы? За кражу. Сегодня задержаны работниками милиции за что? Не знаю + пиво пил.


Натомість міліціонери підозрюють цих «любителів пива» у вчиненні ряду крадіжок в обласному центрі.

Володимир Багачов – начальник Ковпаківського відділу міліції в м. Суми:
За неделю на територии Ковпаковского района было совершено 10 краж из домовдладений граждан. Нами были приняты меры проведения спец.мероприятий + Совместно с работниками ГАИ в ходе котрых эти лица были задержаны в машине были обнаружены и изяты вещи которые сегодня похищены с очередного домовладения. + эти люди давно попадали в поле зрения, просто не біло доказательств за что их привелесь к уголовной ответственности.

Сам потерпілий не стримує хвилювання. Чоловік лише на декілька годин відлучився з дому, а коли повернувся побачив в квартирі повний безлад. Непрохані гості, зламавши двері, в пошуках цінних речей  нишпорили по шафах, перевертали меблі. Аби не повертатись із порожніми руками забрали комп’ютерну техніку.

Микола – потерпілий:
Викликав міліцію на номер 102. Міліція приїхала дуже швидко......кінолог приїхав. Поки він там щось слід брав, уже будемо говорити з другого кінця міста...... і узнали свій системний і блок.


Та більше за всіх міліціонерам довелось заспокоювати маленьку Алінку. Дівчинка дуже хвилювалася що «погані дяді» можуть лишити її перегляду улюбених мультиків.

Аліна:
Хтось у вас комп’ютер украв? Там у вас мультики? Так. А які там мультики? Вінні-Пух і белоснежка, Русалка. Вони можуть усі мультики видалити і нові і старі. Не турбуйся, повернуть комп’ютер твій і все буде добре...


Сьогодні викрадені речі – повернуті власникам. Що ж до самих затриманих – до рішення суду вони знаходитимуться під вартою. Проти них міліція порушила кримінальну справу за ст. 185 КК України. Покаранням за крадіжки може стати чергове ув’язнення на с трок до 6 років.

Завдяки оперативним і злагодженим діям працівників карного розшуку Ковпаківського РВ міліції м.Суми, в обласному центрі була затримана злочинна група, яка з початку року вчинила ряд крадіжок з приватних будинків сумчан.

Про це повідомив начальник Ковпаківського РВ майор міліції Володимир Богачов: «Протягом останнього місяця в Сумах невідомими злочинцями було вчинено понад десятка крадіжок у приватному секторі в районах вулиць Роменської, Добровільної та на Баранів ці. І скрізь один почерк – виламані вхідні двері або віджате пластикове вікно. Саме таким чином злодії потрапили до обраних осель, а залізши до середини – вчинили в домівці справжній безлад. У пошуках грошей та цінностей перевертали все догори дном. Забирали також і комп’ютерну техніку, мобільні телефони, фото та відеокамери, електроінструмент».

Уже після кількох схожих за почерком крадіжок правоохоронці мали складені за описами випадкових свідків портрети злочинців. Люди повідомляли, що бачили на своїх вулицях двох смаглявих чоловіків, ймовірніше за все ромів. Під підозру міліції потрапили схожі за описами громадяни.

А незабаром правоохоронці затримали підозрюваних молодиків, як  кажуть «гарячим слідом» - відразу ж після вчинення ними чергової крадіжки.

Господар будинку Микола Миколайович, близько 11 години прийшов додому і виявив, що двері в житло зламані, а в оселі хтось побував. Не гаючи ні секунди відразу ж зателефонував на номер 102. «Я навіть  не чекав, що міліція так швидко спрацює. Не минуло й години, як мені повідомили по телефону, що крадіїв вже затримано аж на Баранів ці. Я відразу ж туди. І справді, злодії вже в кайданах, а поряд з автомобілем таксі, який вони винаймали для пересування наш компьтер, системник, монітор і документи на цю техніку.»

В ході огляду затриманих, міліція виявила у них рукавички  які вони одягами йдучи на справу, щоб не наслідити. А під час обшуку в квартирах де мешкали зловмисники – речі з деяких обкрадених осель та дачних будиночків – болгарку, електродрель, тощо. В ході слідства, що розпочалося з’ясовано, що викрадене збували злодії з легкістю через ломбард, знайомих та таксистам. Охочих придбати недорого гарну річ вистачило. Виручені за крадені речі гроші зловмисники витрачали на харчі, горілку та наркотики.

За словами Володимира Богачова  на рахунку крадіїв щонайменше три десятка крадіжок з чужих осель. Збитки, які злодії завдали людям – десятки а то й сотні тисяч гривень. Обидва злодії, а це тридцятирічні ніде не працюючі і раніше засуджені сумчани – арештовані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України і злодіям загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

 

Квартирних крадіїв допомогли затримати та покарати... Білосніжка та Вінні-Пух!

EXMO affiliate program