Квитки на потяги в Україні продаватимуть по вагонах

7 октября 2011 г. в 09:48

"Укрзалізниця" запроваджує нові правила - вагони не будуть їздити напівпорожніми, але постане проблема "нижньої полиці".

14.jpg

 

З 1 листопада "Укрзалізниця" запроваджує новий порядок продажу квитків на потяг. Квитки в інший вагон не можна буде купити, поки не заповниться попередній.


Як пояснили в "Укрзалізниці", поки в поїзді в одному вагоні даного типу (СВ, купе, плацкарт) не залишаться не проданими 8 місць і менше, купити квиток до наступного вагона не буде можливим.


Нововведення стосується тільки потягів внутрішнього сполучення, на міжнародні рейси квитки продаватимуть, як і раніше, пише "Сегодня ".


У результаті потяги не будуть ходити напівпорожніми, як іноді трапляється зараз. "Зайві" вагони відчеплять і використовуватимуть на тих напрямках, де вагонів не вистачає (технічно в потязі може бути до 22-х вагонів).


І навпаки, якщо, припустимо, в потязі "Київ-Харків" відчепили два вагони через недостатню завантаженість, а потім він приїхав до Харкова і виявилося, що продані квитки в усі вагони, то два покладених по штату вагона причеплять.


За словами начальника головного пасажирського управління "УЗ" Олександра Іванька, пілотний проект (з 9 вересня так продають квитки на один поїзд на кожній з шести залізниць) засвідчив: вагонів потрібно менше (на 1-2 на склад).


Щоправда є проблема: якщо вам потрібна нижня полиця, а залишилися тільки, наприклад, 14 верхніх, доведеться ловити момент, коли викуплять ще 6 і відкриється продаж квитків до наступного вагону.


Залізничники визнають проблему "нижньої полиці", але кажуть, що краще додати вивільнені вагони там, де їх не вистачає, щоб могли виїхати якомога більше пасажирів.

 

Квитки на потяги в Україні продаватимуть по вагонах

EXMO affiliate program