Лікарі попереджують: холера може поширитися по всій Україні

9 июня 2011 г. в 12:01

Лікарі не виключають поширення холери в Україні. Холероподібні вібріони знайшли в Дніпрі, а також у водоймах Мелітополя і Бердянська.

 

 "Під час попадання у воду при можливості широкого споживання цієї води, звичайно можливе широке розповсюдження холери", - заявила завідувачка лабораторії Центральної СЕС МОЗ України Наталія Відайко.

Відзначимо, що був зареєстрований ще один випадок захворювання холерою в селищі Калініні Волноваського району Донецької області.

Таким чином, загальне число хворих на холеру - 16. З них - 15 в Маріуполі і 6 випадків виявлення носіїв вібріонів такого ж збудника у клінічно здорових осіб.

Стан здоров'я хворих стабільний, повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій.

До ліквідації НС залучаються сили Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства внутрішніх справ, санітарно-епідеміологічних служб, Маріупольського і Ялтинського прикордонного застав, Маріупольського міськвиконкому, Маріупольського та Запорізького рибнагляду.

Фахівцями міської СЕС проводиться комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів, здійснюється активне виявлення хворих гострими кишковими інфекціями і розладами шлунка.

Напередодні міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко доручив головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, м. Києва та Севастополя, районів Києва, на водному, залізничному та повітряному транспорті посилити санітарно-епідемічний контроль в Маріуполі і інших приморських зонах.

Відзначимо, в Запорізькій області СЕС виявила вібріон холери в 13 місцях регіону, в тому числі на території Запоріжжя, Мелітополя і Бердянська.

Як повідомлялося раніше, медики встановили джерело спалаху холери в Маріуполі. Висновки санепідемстанції свідчать про те, що джерелом спалаху холери в Донецькій області стали каналізаційні стоки.

 

Источник: facenews.ua

 

Лікарі попереджують: холера може поширитися по всій Україні

EXMO affiliate program