Логотип Євро, портрет Тараса Шевченка, ікона Божої Матері – і все з сірників

6 сентября 2011 г. в 15:50

Майстер із Вінниці робить унікальні картини і фігури без жодної краплі клею.  Точна і копітка робота вимагає багато часу і якісних сірників. Вони у майстра майже закінчилися.

7.jpg

 

Сергій Савчук добре знається на сірниках. Для вінницького майстра – це основний матеріал для роботи, оскільки із сірників чоловік робить картини. Рівно й обережно він складає паличку до палички і все це без жодної краплі клею.


Щоб зробити картину, розказує Сергій, спершу треба скласти з сірників кубики, а тоді – кубик до кубика  - і твориться картина, і що головне – сірники тримають один за одного, без клею.

Захоплюватися цим мистецтвом Сергій почав зо 2 роки тому, каже – коли захворів, хотілося чимось зайнятися, от і взявся робити шедеври із сірників. Техніку, розказує чоловік, він вигадав самотужки. На сьогоднішній день кібернетик за фахом перебрав у своїх руках майже півмільйона сірників.


Те, якою буде майбутня картина, Сергій спершу описує на комп’ютері – чоловік спеціально встановив програми, які дають змогу створювати вишиванки і японські кросворди. Тобто, замість хрестиків та ієрогліфів у нього сірники.

 

Одна із останніх робіт майстра – це портрет президента УЄФА Мішеля Платіні. Для  сірникового портрета Сергій обрав ту фотографію, де француз в українському синьо-жовтому шарфі.


На почесних місцях у колекції Сергія  - портрети рідних батька і матері, чоловік  подарував їх родичам на їхні дні народження.


Більше за все Сергій боїться залишитися без роботи. Адже сірників у нього залишилося тільки  на маленьку картину. Половину тих паличок, які є в коробках,  доводиться викидати, бо вони різного розміру. Українські сірники ,каже Сергій, вже не такі, як були раніше. По матеріал  для картин треба їхати до сусідів, у Білорусь.


Подальші плани майстра – зробити ще кілька сірникових портретів видатних особистостей. Таке заняття – не просто творчість ,а ще й задоволення – каже Сергій, по суті ювелірна робота допомагає заспокоїти нерви і сконцентруватися.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Логотип Євро, портрет Тараса Шевченка, ікона Божої Матері – і все з сірників

EXMO affiliate program