Лукашенко і Путін посварилися "в нехорошій формі" (відео)

7 декабря 2018 г. в 13:00

Під час засідання саміту Євразійського економічного союзу, який відбувся в четвер, Олександр Лукашенко висунув претензії Володимиру Путіну через високу ціну на російський газ для Білорусі.

Олександр Лукашенко заявив, що для білоруських споживачів газ коштує 130 доларів за тисячу кубометрів, в той час як для російських в сусідній Смоленської області - 70. "Немає рівних умов - немає Союзу (З Росією, - ред.)", - заявив Лукашенко.

Пізніше, в інтерв'ю російському телеканалу Лукашенко заявив, що ціни на газ заважають конкурентоспроможності білоруських підприємств.

"Якщо нерівні умови, з часом на наших підприємствах можна "поставити хрест". Ви, припустимо, по 40 доларів газ отримуєте, а ми по 200-250. Різниця величезна. Ми тоді повинні скорочувати витрати, у нас тоді зарплата не виходить, як в Росії", - заявив білоруський президент.

У відповідь на це Володимир Путін парирував, мовляв, якби для Білорусі була ринкова ціна газу, вона була б не 130, а всі 200 доларів за тисячу кубометрів. І додав: "Коли преса покине зал - ми подискутуємо".

Після дискусії, за словами самого Олександра Лукашенка, йому довелося вибачатися перед російським президентом. "Вдалося обговорити (ціни на газ, - ред.) в такій нехорошій формі, що потім довелося вибачатися перед господарем сьогоднішньої зустрічі. Дуже бурхливе було пояснення. Вам краще було не чути цього", - зізнався білоруський президент після завершення переговорів у Санкт-Петербурзі.

Олександр Лукашенко також повідомив, що на наступному тижні він має намір зустрітися з Путіним, щоб обговорити перед Новим роком всі питання.

u-news.com.ua

EXMO affiliate program