Майже мільйон гривень штрафу за рабовласництво

18 июня 2011 г. в 09:44

Херсонський підприємець незаконно експлуатував понад 60 громадян іншої держави. Умови, в яких працювали люди, довели – феодальний лад може існувати навіть у сучасному світі.

1.jpg
Ці люди приїхали на Україну три місяці тому. Вони всі громадяни Молдови. Бізнесмен запропонував їм доглядати його тютюнові поля і обіцяв платити буцімто 300 доларів на місяць. Приставши на таку пропозицію, заробітчани їхали цілими родинами. Однак минула весна і настало літо, та обіцяних грошей люди не отримали.

Нелегалы:

А оплата какая у вас? – В р-не 300 дол., где-то так. – 300 долларов? Это за какое время? – За месяц, нет? Точно не знаю.

Робота на полі тривала цілий день. Ночувати люди до тісних бараків і будівельних вагончиків. Нари, на яких спали, слугували одночасно ліжками, стільцями та столами. На території не було навіть душу. За словами батраків, вони постійно потерпали від голоду – господар годував їх так, аби ті лишень не померли. Щоб бранці не втекли додому і не повідомили про обман, господар відібрав у всіх телефони та документи.

Євген Кодолов, заступник начальника ВГІРФО:

На території Скадовського р-ну виявлена група нелегальних мігрантів у кількості 62 громадян Молдови. На території колишнього фермерського господарства загальною площею 6,5 Га. Мешкали в вагончиках казарменого типу та займались вирощуванням тютюну.

Звільнених з рабства молдаван депортували на батьківщину, а підприємця обклали рекордним штрафом. За використання нелегальної робочої сили він має сплатити майже мільйон гривень. На погашення такого стягнення бізнесмен витратить, схоже, увесь прибуток від майбутнього врожаю. Правоохоронці кажуть – для сучасних рабовласників це має стати наукою.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Майже мільйон гривень штрафу за рабовласництво

EXMO affiliate program