Маріуполь атакуватимуть із трьох сторін

27 февраля 2015 г. в 08:25

— Найбільш напружена ситуація на Донеччині залишається в обласному центрі, Пісках, Авдіївці, Широкиному, біля Артемівська. В Луганській області — в містах Станиця Луганська і Щастя, — говорить колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко.


— Піски та Авдіївка зручні для наступу українських військ на Донецьк, так само й Широкине. Щастя цікавить нас і терористів через теплову електростанцію. Загострюється ситуація навколо Маріуполя. Росіяни перекидають на Донбас танки, реактивні системи залпового вогню, боєприпаси й пальне. Можуть атакувати з трьох сторін: із боку Новоазовська, Криму та моря. Наша армія навколо Маріуполя збудувала три лінії оборони. Є небезпека використання авіації. До Нового року радники Путіна пропонували її застосувати. Але Кремль утримався, бо ми теж не застосовували. У росіян авіації в рази більше, ніж у нас. На Донбасі вони збудували потужну систему повітряної оборони. Нашій армії поки що не до наступу. Хоча є можливість оточити терористів біля Горлівки.

Для українських військ стратегічне значення мають: на Донеччині — села Широкине, Заїченко, Октябр біля Маріуполя, Піски, Опитне, Водяне, Авдіївка біля Донецька, місто Світлодарськ. На Луганщині — дорога "Бахмутка", села Новотошківське, Кримське, місто Щастя, Станиця Луганська, за інформацією групи "Інформаційний спротив".

— Наступ батальйону "Азов" біля Маріуполя на Широкине був виправданий, — вважає співкоординатор громадянської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов, 43 роки. — Потрібна була додаткова територія безпеки, що зменшувала би можливість прямого прориву ворога в Маріуполь. І в інформаційному плані звільнення будь-якого населеного пункту має позитивний результат. Тоді ж треба було наступати по всій лінії фронту. Ворог був скований під Дебальцевим. Якби наші війська пішли на Стаханов і Первомайськ, мали б сьогодні зовсім іншу ситуацію на фронті. Самі могли б утворити кільце навколо Дебальцевого.

Чи довго втримає нові позиції "Азов" — невідомо. Під час наступу вони скаржилися на нестачу солярки. Селище Піски після втрати Донецького аеропорту слід утримувати насамперед із пропагандистських міркувань. Щоб не складалося враження, що Україна повністю програла зимову кампанію.

 

Чеченцы обстреляли из гранатометов позиции ВСУ

По материалам: Газета

EXMO affiliate program