Масовий мор риби на Донеччині. Від задухи на берег викинулось сотні тонн мертвих бичків та пеленгасів

3 июля 2012 г. в 17:38

Щоб врятуватися від смороду, туристи ходять на пляж у масках, а діти граються дохлою рибою у квача.

На ліквідацію екстреної ситуації вийшли лише добровольці, адже, за словами людей, сподіватися на допомогу місцевої влади марно.


За словами Якова, цьогорічний мор риби видався просто страшний. Шар мертвих бичків укрив узбережжя курортної Юріївки 3-метровою плівкою і практично унеможливив підхід людей до води.


За словами людей, прибій уже 3-тю добу приносить на берег мертву рибу. Єдина втіха у такому лихові лише для дітей – ті граються дохлятиною у квача. Щоб запобігти поширенню інфекції, бичків та пеленгасів трактор разом із піском вивозить на утилізацію. Шукаючи порятунку від смороду, люди почали ходити на пляж у саморобних пов’язках на обличчі.


За словами людей, вони зверталися до місцевої влади із проханням вирішити критичну ситуацію, але підтримки не знайшли. Посадовець, якого знімальна група зустріла на пляжі, теж був неговірким і коментувати ситуацію навідріз відмовився. Рятувати населений пункт добровольці взялися самотужки, відтак вийшли на суботник зі своїми лопатами та граблями. Скільки ще влада бездіятиме, досі залишається нез’ясованим питанням. А поки чиновники мовчать, добровольці рятують Юріївку власними силами. Адже якщо вони сьогодні цього не зроблять, ситуація може обернутися катастрофою.

EXMO affiliate program