Мати запорізьких паламарів: слідчі били синів, змушували їсти помиї та співати "Миллион алых роз"

19 апреля 2011 г. в 10:01

Мати Антона Харитонова і Сергія Дьоміна, яких звинувачують у вибуху Свято-Покровського храму в Запоріжжі, стверджує, що з її дітей зізнання вибили тортурами.

 

Мати обвинувачених у вибуху Свято-Покровського храму в Запоріжжі Ольга Дьоміна звернулася з листом до президента Віктора Януковича, де заявила , що її синів катували слідчі.

Вона попросила главу держави розібратися в "кричущих беззаконнях з боку працівників правоохоронних органів" щодо її синів.

Дьоміна стверджує, що її діти - Антон Харитонов і Сергій Дьомін - не причетні до вибуху, а всі свідчення були вибиті з них під тортурами.

Жінка стверджує, що допити, як правило, проводилися в нічний час. "Перші три доби моїм синам не давали спати, пити, їсти ... Антона після триденних тортур примушували їсти з помийного відра, всіляко ображали й знущалися над ним. Оперуповноважені примушували його співати пісню "Миллион алых роз", погрожуючи розправою над близькими, і знімали все на мобільний телефон", - пише Дьоміна.

Мати обвинувачених також повідомляє, що Сергій Дьомін за півтора місяці до затримання травмував ногу. Незважаючи на це, слідчі змушували його "віджиматися від підлоги в наручниках", а коли сил віджиматися не залишалося, починали бити.

"Били його в основному по голові. До арешту у сина був 100-відсотковий зір, а зараз одне око практично не бачить", - пише Дьоміна.

Як повідомлялось, вибух у Свято-Покровському храмі прогримів 28 липня 2010 року. У результаті загинула 80-річна черниця і 10 осіб отримали травми. За фактом вибуху було порушено кримінальні справи, які зараз розглядає суд.

Відразу після вибуху президент доручив протягом тижня знайти організаторів вибуху. 6 серпня 2010 року глава МВС Анатолій Могильов доповів Януковичу, що, за версією слідства, ними є колишній вівтарник храму Антон Харитонов та його зведений брат Сергій Дьомін.

Вони таким чином нібито вирішили помститися за звільнення Антона, звинуваченого у крадіжці грошей з церковної каси, а вибуховий пристрій зібрав і підклав Євген Федорченко, який працював у той час алтарником храму.

Відзначимо, що в січні мати обвинувачених вже заявляла, що до її дітей застосовуються тортури, проте тоді прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов спростував її слова.

Источник: Український Тиждень

 

Мати запорізьких паламарів: слідчі били синів, змушували їсти помиї та співати "Миллион алых роз"

EXMO affiliate program