Довідка про основні надзвичайні ситуації станом на 10 березня 2009 року

11 марта 2009 г. в 13:30

Підрозділами Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи протягом доби для проведення заходів із попередження надзвичайних ситуацій і ліквідації їхніх наслідків, гасіння пожеж та проведення інших рятувальних заходів здійснений 991 виїзд. Забезпечено оперативне реагування на 90 надзвичайних подій. У результаті вжитих заходів врятовані 31 людина, 25 будівель та 3 од. автотракторної техніки

НЕКЛАСИФІКОВАНІ НАДЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ
Одеська область
До МНС надійшла інформація про те, що близько 07:00 8-го березня у Кілійському районі, на річці Дунай, поблизу берега виявлена пляма нафтопродуктів довжиною до 1,5 км та шириною до 0,002 км. За попередніми даними, попадання нафтопродуктів у воду, можливо, сталося з судна "Дмитро Кантемір", що належить ВАТ "Українське Дунайське пароплавство" (м. Ізмаїл), яке у цьому районі перебувало на рейді. З метою недопущення розповсюдження нафтопродуктів за течією створено загородження-уловлювач. Для повної ліквідації забруднення планується його виведення з прибережної зони в місця бонових загороджень із подальшим застосуванням знезаражуючого препарату "Еконадін". Екологічною інспекцією з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря здійснюються заходи щодо встановлення причетності та причин забруднення. Потрапляння забрудненої води у водозабори не допущено. До робіт із порту Вилкове задіяні судно та спеціальні бригади. Ситуація перебуває під контролем облуправління екологічної безпеки Мінприроди та Головного облуправління МНС.

Львівська область
О 10:05 9-го березня поблизу села Волосянка Сколівського району, на туристичній базі "Захар Беркут", при підйомі туристів-лижників на гору Високий Верх через несправність у системі електроживлення сталася зупинка канатно-крісельної дороги. В результаті 54 людини, з них 5 дітей, залишились у кріслах на висоті 12-15 метрів. Для надання допомоги туристам були задіяні підрозділи Львівського гірського пошуково-рятувального загону МНС та Головного облуправління МНС. Рятувальниками МНС із підйомника були зняті 24 туристи. О 12:35 обслуговуючим персоналом турбази був запущений резервний привід, і канатно-крісельна дорога відновила свою роботу. Постраждалих немає. На місці працювала опергрупа Головного облуправління МНС.

ДОВІДКОВІ ДАНІ ЩОДО КІЛЬКОСТІ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
Із початку року виникли 43 надзвичайні ситуації, у тому числі техногенного характеру - 36, природного - 7, в яких загинули 82, а постраждали 152 людини.

ЩОДО ОБСТАНОВКИ З ПОЖЕЖАМИ
Згідно з оперативними даними, протягом минулої доби зареєстровані 85 пожеж, у тому числі в житловому секторі 51 пожежа, на яких виявлені тіла 9 загиблих людей. Окрім цього, виникли 1 пожежа на підприємстві та 9 -- на транспорті. Вогнем знищені 18 будівель і 7 од. автотракторної техніки. Орієнтовні збитки від пожеж становлять 1 млн. 393 тис. грн., із яких 478 тис. грн. - прямі.

РАДІАЦІЙНИЙ СТАН ПО КИЄВУ ТА КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують доаварійних значень. Середній радіаційний фон у Києві становить 0,012 мР/год, у Київській області -- 0,012 мР/год (норма - 0,050 мР/год), у Чорнобилі -- 0,027 мР/год (контрольний рівень - 0,080 мР/год).

 

EXMO affiliate program