Мешканець Севастополя судиться за свою домашню тварину – буру ведмедицю Машу

31 августа 2011 г. в 18:44

Правоохоронці вилучили її, бо у господаря не було документів на утримання дикого звіра. Суд конфіскував ведмедицю на користь держави. Але зараз вона перебуває у приватному звіринці, де її не показують ні колишнім господарям, ні журналістам.

12.jpg

МИХАЙЛО – ХОЧЕ ПОВЕРНУТИ СОБІ  ВЕДМЕДИЦЮ:
У нее была малая клетка – построили большую по мере ее возраста. Делается ей бассейн. В нем будут  ступеньки и решетчатый пол, чтобы она могла стоять во весь рост.

Мешканець Севастополя просить суд повернути йому буру ведмедицю Машу. Чоловік купив її на базарі рік тому, привіз додому, облаштував клітку, навіть зробив басейн. А потім до нього приїхала природоохоронна прокуратура. Михайлу сказали, що на нього нібито скаржаться сусіди, у своїх заявах вони пишуть про знущання над твариною. Врешті решт буру ведмедицю забрали і повезли в зоопарк, сказали – там тварині буде краще.

ВІТАЛІЙ КОВАЛЬОВ -  СТАРШИЙ ПОМІЧНИК СЕВАСТОПОЛЬСЬКОГО МІЖРАЙОННОГО ПРИРОДООХОРОННОГО ПРОКУРОРА:
Был составлен протокол об административном правонарушении в отношении хозяина, поскольку у него отсутствовали разрешительные документы, свидетельствующие о законности приобретения данного животного, а также специальное разрешение на содержание данного животного в условиях неволи.

Однак Михайло переконаний – тварину у нього забрали спеціально, щоб задарма поповнити колекцію чийогось зоопарку.


Чоловік розказує – тварину він купував у Херсонській області на базарі, з рук. За Машу нібито віддав 20 тисяч гривень. Але, як на лихо, ні квитанції, ні документі про те, що тварину куплено законно,  у нього немає.

МИХАЙЛО  – ХОЧЕ ПОВЕРНУТИ СОБІ  ВЕДМЕДИЦЮ:

Где можно взять какую-либо справку или что, если, как я их называю, «цыгане», которые хотели сделать из нее чучело, они ведь справок никаких не дают.

 

Однак правоохоронці говорять – відсутність документів про купівлю тварину – це не єдиний аргумент, через який забрали ведмедицю.  Коли приїхала прокуратура, у клітці Маші, кажуть, не було ні їжі, ні води.

Але з правоохоронцями  абсолютно не погоджують ветеринари, кажуть - у ведмедиці завжди було, що їсти, більше того – чоловік за свої гроші зробив тварині всі щеплення, встановив їй у вухо чіп (щоб можна було знайти звіра на випадок пропажі) і навіть оформив ведмедиці міжнародний паспорт.

НІНА ДОБРОНОСОВА – ВЕТЕРИНАРНИЙ ЛІКАР:
На момент чипирования, 5 декабря, животное было клинически здорово, в хорошей кондиции, животное было вполне адекватное.

 

Тим не менш суд повірив природоохоронній прокуратурі і конфіскував у Михайла тварину – Машу віддали державі, але при цьому поселили у приватний зоопарк. Наголосивши, що тимчасово.  Чи справді Маші краще там, аніж було тут, вдома,  - Михайло тепер не знає. Філія Ялтинського зоопарку не пускає до ведмедиці ні її колишнього господаря, ні  знімальну групу.

Директор зоопарку через своїх підлеглих пояснив, що хоч ведмедиця і державна, але зоопарк – приватний, і перебувати на його території можуть лише ті, кому дозволяють власники.

Дружина Михайла припускає – за їхні гроші звіринець просто поповнює свою колекцію тварин.

Михайло подав чергову заяву в суд, чоловік  боїться, що з його ведмедицею щось не так, інакше, каже, директор зоопарку вже давно показав би звіра.  Що з Машею, і у яких умовах її тримають і чи жива тварина – чоловік просить перевірити прокуратуру. Бо саме вона відібрала у нього звіра.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Мешканець Севастополя судиться за свою домашню тварину – буру ведмедицю Машу

 

 

EXMO affiliate program