Миколаївські винахідники отримали високоякісне пальне із звичайних відходів

20 апреля 2011 г. в 14:41

 Аби довести це,  вони сконструювали першу в Україні пілотну установку.

 

Ця технологія, запевняють,  здатна вирішити дві найважливіші проблеми нашої держави. Ліквідувати звалища та забезпечити населення додатковою енергією – дизелем та газом.

Миколаївські винахідники  розробили спеціальну технологію виробництва палива. Кулібіни сконструювали установку, яка,  за їхніми словами,   зможе у достатній кількості  забезпечити населення дизелем і газом. За сировину слугуватимуть полімерні відходи, іншими словами  сміття, якого в Україні хоч греблю гати.  

Технологію вчені взяли у розробку ще понад десять років тому. Але зробити виробництво екологічно чистим змогли тільки зараз. Кажуть – застосували так званий циркуляційний піроліз, він НЕ руйнує екологію.  

З одного кілограма відходів ця установка дає 800-900 грамів  пального. Дослідження показали – за якостями воно навіть краще за дизельне.

Окрім пального, ця установка виробляє газ. Ректор університету суднобудування і заодно співавтор проекту говорить – у промислових масштабах конструкція може стати джерелом дешевої енергії для усієї України.


Винахідники вже навіть подумали про цілий завод із такими установками. Вчені підрахували: при виробництві 300 тонн дизпалива за добу підприємство окупилося б за півтора-два роки. А потім могло б забезпечувати газом невеличкий мікрорайон, а дизпаливом – усю Миколаївську область.
Технологія сподобалася і чиновникам, кажуть – бізнес на смітті доволі прибутковий.
 
Але хоч депутати і підтримали проект, давати на нього гроші вони не поспішають. Винахідники розраховують, що, може, чиновники згодом і передумають, оскільки ціни на пальне день у день ростуть. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Миколаївські винахідники отримали високоякісне пальне із звичайних відходів

EXMO affiliate program