Мобілізація незаконна і суперечить ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

18 января 2015 г. в 07:45

Якщо у Генпрокуратурі та РНБО кажуть, що війни в Україні немає, тоді по якому праву життя українських патріотів «списують» на АТО?

 

821.jpgУкраїнські юристи задалися новим питанням стосовно законності проведення мобілізації, адже призов на фронт порушує чинну Конституцію України. Новину повідомляє «Преса України ».

«Якщо ви отримали повістку з військкомату, не поспішайте туди йти! Зателефонуйте в РНБО (044-255-09-00), в Генштаб ЗСУ (044-454-44-51) і поцікавтеся, на якій саме підставі до вас прийшла повістка. Дізнайтеся, чи йде в Україні війна, з ким саме, і коли було офіційне оголошення про військової агресії та введення воєнного стану. В РНБО і Генштабі скажуть, що   війни немає, а з питань повісток порекомендують звертатися до військкомату», - розповідає юрист Марія Сікорська. Додає, що в такому випадку записані данні від РНБО та Генштабу потрібно пред’явити військкомату і попередити, що у випадку подальшого заклику в АТО ви напишете на них заяву у прокуратуру і подасте в суд.

«Досить грати життями наших хлопців! Нехай оголошують воєнний стан, тоді і проводять мобілізацію! А під шумок АТО вони розкрадають країну і тисячами «кладуть» наших хлопців! Порошенко, Турчинова стосується. У держави немає законних підстав проводити якусь мобілізацію, адже в Україні офіційно війну не оголошували! Одна справа – призов в армію, інша мобілізація», - резюмує пані Сікорська.

Підтверджує свою позицію юрист чинним Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.1993 року, №3543-XII.

EXMO affiliate program