МВС України, та інші установи після реформ залишиться без досвідчених співробітників

3 марта 2011 г. в 11:12

Правоохоронна система наразі опинилася під серйозною загрозою. Адже як МВС України, так і нинішній уряд проводять низку реформ, які стосуються держслужбовців. Також для міліціонерів залишається болючим питання пенсій. Ті, хто працює в МВС майже двадцять років уже серйозно замислюється, чи лишатися на своєму місці, чи краще піти на пенсію зараз.

 

Побоювання доволі обґрунтовані: якщо міліціонер залишить МВС зараз, наприклад, у званні підполковника, то матиме можливість отримувати кілька тисяч гривень пенсії. Якщо ж дочекається пенсійної реформи, і якщо вона буде не на користь працівників МВС, то вони можуть залишитися з пенсією у 1000 з гачком гривень без жодних надбавок.

 

 МВС України

Це вже призводить до того, що працівники МВС України просто масово йдуть на пенсію. Адже високих зарплат у правоохоронному відомстві чекати не доводиться. На їх місце здебільшого приходять випускники міліцейських вишів і після школи міліції. І ситуація складається така, що досвідчених працівників МВС з кожним днем меншає, і новачків просто нема кому навчати. Що стосується патрульних, то ситуація не викликає такого занепокоєння. А от те, що досвідчених слідчих, оперативників або борців з організованою злочинністю в системі МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ з кожним днем стає менше – має турбувати не тільки верхівку МВС, а й Кабмін загалом. Адже поки цей процес перебуває у початковій стадії: багато працівників МВС ще розмірковують, чи полишати службу, чи й надалі працювати у системі. Але коли ситуація стане більш-менш зрозумілою, лави МВС залишать залишки досвідчених співробітників. І тоді вже брак професіоналів помітять всі – і пересічні громадяни, і депутати всіх рівнів.

 

 

 

 

 

МВС України, та інші установи після реформ залишиться без досвідчених співробітників

 

 

EXMO affiliate program